5 tips til deg som vil finne den rette (på riktig)!

Skrevet i: 

Datingtips

5 tips til deg som vil finne den rette (på riktig)!

Dere har datet en stund.
Så kommer tvilen på om dette virkelig er den rette…
Det er sunt å stille spørsmål ved alle store beslutninger, for eksempel å ta, eller ikke ta, steget inn i et kanskje livslangt parforhold.
MEN. Pass bare på at du ikke har gått på noen av de vanligste sjelevenn-mytene!

Myte 1: Han går meg på nervene noen ganger. Han kan ikke være den rette!
Naturligvis er dette en myte. Man kan jo bli irritert på seg selv av og til, så hvorfor skulle man ikke bli det på andre? Men i et lengre perspektiv kan det nok være bra å finne ut hva irritasjonen mot partneren handler om. Den stammer kanskje fra en helt annen hendelse, og ikke noe som partneren har gjort. Eller så minner hans irriterende karaktertrekk om en oppførsel man selv har, og som man ikke helt vil akseptere hos seg selv. Til slutt kan det også handle om noe som har skjedd i et tidligere forhold, noe du blir minnet om igjen.

Myt 2. Vi krangler. Hun kan ikke være den rette!
Å krangle er kanskje ikke drømmescenariet i et forhold, men det er tross alt et tegn på at dere er fortrolige nok med hverandre og forholdet til at dere våger å diskutere vanskelige ting. Den bitre, inngrodde tausheten er en mye større trussel mot kjærligheten.

Myte 3: Han forteller meg ikke alt. Han kan ikke være den rette!
Jovisst, som om ”vi kan alltid snakke om alt og har ingen hemmeligheter for hverandre” skulle være troverdig i andre sammenhenger enn i en Tomas Ledin-låt.

Hvis du vil få ham til å åpne seg mer opp, så handler det fremfor alt om å skape fortrolighet ved å åpne deg selv opp og snakke om ting som er følsomme for deg. Da blir det lettere for ham å henge seg på. Og ha tålmodighet! Husk at det er en av kodene i maskuliniteten at man mister status hvis man viser sine svakheter.

Myte 4: Sexlivet knirker. Hun kan ikke være den rette!
I den store forholdseventyrboken er det naturligvis sånn. Der har dessuten prinsen aldri jobbet overtid på grensen til impotens, og prinsessen kommer aldri til å ligg urørt i sin store gullseng og fundere på om hun har blitt tykk og stygg. Det er omtrent som å si at perfekte sjelevenner alltid blir sultne samtidig.

Myte 5: Vi har blitt en vane for hverandre. Vi kan ikke være rette for hverandre!
Alle forhold må pleies for å overleve. Hvis man slutter å ta kontakt med vennene sine, mister man kontakten med dem også. Forhold krever arbeid, og det finnes ingen snarveier rundt dette. Ofte slurver vi med å ta ansvar for vårt eget liv. Vi skylder på den andre, og sier at forholdet er dårlig fordi han er sånn eller slik. Men det eneste man kan forandre er seg selv!

Disse tipsene kommer fra Marina Nilsson, forfatter og relasjonsskribent gjennom mange år. Du finner flere av hennes tips om et holdbart kjærlighetsforhold på www.relationer.biz.