Date som en enke eller enkemann

Skrevet i: 

Datingtips

Date som en enke eller enkemann

Å bli enke eller enkemann etter maaange år med sitt livs kjærlighet kan være en av de mest smertefulle og utfordrende opplevelsene som man kan gå gjennom. Kanskje er det helt umulig å forestille seg noen andre ved din side? Vi forstår, det er ikke en uvanlig følelse.
I dag gir vi våre beste tips om hvordan du kan se fremover, og hvordan du skal tenke når det gjelder å begynne å date igjen.

Når du mister noen som du har elsket, og som har vært en stor del av livet ditt, kan det føles som om du har mistet en del av deg selv. Til tross for sorg og smerte kan det komme en tid når du føler at det ville være hyggelig å finne noen å dele livet med igjen. Men hvordan gjør man det? Og hvordan dater man uten å føle seg som en «bedrager»?

Ikke vær bekymret, vi har samlet våre beste tips nedenfor. Trenger du hjelp og støtte er vi på Møteplassen her for deg. Vi har over 20 års erfaring med seriøs dating, og har stor erfaring med å hjelpe deg som søker kjærligheten på nytt i livet.

De beste tipsene - date som en enke eller enkemann:

❤️ Det er viktig at du tar deg tid til å bearbeide sorgen din før du begynner å date igjen. Sorg er en personlig prosess som varierer fra person til person, men det kan ta måneder eller til og med år før du føler deg klar til å begynne å date igjen.

❤️ Når du føler deg klar til å begynne å date igjen er det viktig at du er åpen om dine følelser. Det kan være vanskelig å slippe inn en ny person i livet ditt, men det er viktig at du er ærlig om din bakgrunn og sorg. Dette hjelper deg og din potensielle partner til å bygge et sterkere forhold.

❤️ Å date når ens partner har gått bort kan være en emosjonell berg-og-dalbane. Det er naturlig at du vil sammenligne din nye partner med din tidligere partner, men prøv å unngå det. Hver person er unik, og du kan ikke forvente at din nye partner vil fylle skoene til din tidligere partner. Vær åpen for nye erfaringer og relasjoner. Kanskje søker du mer etter noen som deler dine interesser, og som du kan finne på ting med? En venn til å gå på konserter, kino og reise med? Dere bestemmer selv hva slags forhold dere søker!

❤️ Det er viktig at du ikke er alene når du begynner å date igjen. Snakk med venner og familie om dine følelser og erfaringer. De kan hjelpe deg med å bearbeide følelsene dine, og støtte deg når du går gjennom denne prosessen.

❤️ Få gjerne hjelp når du skal lage din datingprofil på Møteplassen. Sørg for å bruke litt tid på å skrive en god profiltekst, og velg gode bilder.

❤️ Ikke glem å ha det gøy! Sist, men ikke minst – prøv å slappe av og se på dating som noe morsomt. For hva er egentlig det verste som kan skje? Ta ikke daten på for stort alvor, men se den som en stund der du får mulighet til å lære å kjenne en ny person, og samtidig prøve noe nytt.