Tips når du tar kontakt for første gang

Skrevet i: 

Datingtips

Tips når du tar kontakt for første gang

Det amerikanske datingnettstedet OkCupid driver bloggen OkTrends. Der finner man mye interessant statistikk om dating, basert på nettstedets medlemmer. De har for eksempel funnet ut nøyaktig hva man bør skrive i sin første melding til et annet medlem, for å få svar. Det er vanskelig å si hvor godt dette stemmer for Møteplassens medlemmer, men en hel del stemmer sikkert for oss også.

1. Skriv riktig
Slang, dårlig grammatikk og feilstavinger fungerer dårlig.  Det er verdt å notere seg at slang som haha og lol fungerer bra. Meldinger med humor og positive innslag fungerer altså bra.

2. Unngå fysiske komplimenter
Dette gjelder først og fremst guttene. Man skulle kanskje ikke tro det, men ord som gorgeous, beautiful og sexy er det ingen jenter som vil høre om seg selv når noen tar kontakt for første gang.

Ord som fungerer i en kompliment er f.eks. cool, awsome og fascinating.

3. Bruk en uvanlig hilsen
Vanlige uttrykk som hi, hello og hey fungerer ikke, mens how´s it going, what´s up og howdy fungerer mye bedre.

 

4. Prøv ikke å gå utenfor nettstedet
Å oppgi sin e-postadresse eller MSN når du kontakter noen for første gang, er ikke å anbefale. En fordel med nettdating er at man kan holde en viss grad av anonymitet. Hvis man prøver å bryte den anonymiteten umiddelbart, kan det lett skremme bort en person.

5. Ta opp spesifikke interesser
Det fungerer svært godt å snakke om noe spesifikt som interesserer deg, eller noe dere har felles. Eller enda bedre, knytt en interesse til den personen du kontakter. Det viser at du har lest personens profil.

6. Hvis du er gutt – vær ydmyk
Awkward, sorry, apologize, kinda og probably er eksempler på ord som er bra å ha med i meldingen. Dette strider kanskje imot mange datingtips der man blir rådet til å fremstå som selvsikker, men det gjelder åpenbart ikke når man dater på nettet.

Av disse ordene er sorry det eneste som har en positiv virkning på meldinger som blir sendt av jenter.

7. Overvei å bli ateist
Å nevne sin religion hjelper, men det fungerer paradoksalt nok bedre hvis man ikke har noen religion i det hele tatt. Altså å fortelle at man er ateist.

Les hele undersøkelsen hos OkTrends.