Googler du din date?
Fire av ti europeiske bedrifter oppgir at de googler jobbsøkere når de utfører bakgrunnskontroller. Å sjekke personen man skal date på Google før det første møtet (også kalt “doogling“) begynner også å bli mer vanlig. Det er fort gjort, og samtidig kan det være vanskelig å la være. Folk er ofte nysgjerrige på personen de skal møte, og med bare noen få klikk kan de gå gjennom både Twitter-meldinger og bilder på Facebook, i håp om å danne seg en bedre oppfatning av daten. Blind-datens dager er altså forbi.
Ved hjelp av litt raskt detektivarbeid kan man finne informasjon som siden kan bli interessante samtaleemner på daten. For sin egen sikkerhet kan det også være bra å vite at den man skal møte er til å stole på. Men det er viktig å ikke si for mye om den nye kunnskapen, ellers kan det lett føre til pinlige situasjoner. Hvis man blir avslørt kan det noen ganger bli oppfattet som en inntrengning i personens privatliv. Det er også fare for at man finner ut noe man ikke vil vite.
43 % av de single på Møteplassen sier at de googler personen de skal date, før de møtes for første gang. Undersøkelsen viste også at det er mye vanligere at kvinner velger å søke etter informasjon om personen de skal date. 65 % av mennene svarte imidlertid at de ikke sjekker sin date. Å date-google, eller “doogle”, oppfattes fortsatt som litt tabu blant de som dater på nettet, og det er ikke noe man snakker høyt om på det første møtet. Men om ikke så lenge blir det kanskje like sosialt akseptert som når arbeidsgivere kontrollerer potensielle rekrutter.