Å nettdate som aleneforelder

Skrevet i: 

Datingtips

Å nettdate som aleneforelder

-Vær ærlig. Vær tidlig åpen når du dater. Selvfølgelig er du tydelig med at du allerede har barn, og på den måten får personen du dater mulighet til å ta stilling til om han eller hun er klar for å gi seg inn i en ny familie.

Har du spesifikke tider eller uker da du har dine barn hos deg? Vær tydelig med hva som gjelder og dine tanker rundt hvordan du ønsker å planlegge din tid. De du dater er ikke tankelesere, men med god kommunikasjon kan dere finne en løsning som passer alle.

-Vent med å introdusere barna. Å holde barna utenfor et nytt og enda usikkert forhold minsker risikoen for at de senere vil havne i en situasjon der de føler seg skuffet eller avvist. Når du merker at forholdet begynner å bli seriøst kan du introdusere barna for din nye kjærlighet. Da kan det være en god idé å finne på noe som dere alle sammen vil sette pris på, men som vil være spesielt moro for barna. Gå på skøyter eller besøk en dyrepark!

Ha ikke for høye forventninger. Det er ikke lett å komme inn i en ny familie. Unngå å tegne et drømmebilde over hvordan livet kommer til å se ut med en ny partner i familien. Det tar ofte litt tid før barna venner seg til en ny person så bli ikke skuffet om det ikke blir så fantastisk som du hadde tenkt. Ta også hensyn til din partners følelser i møtet med dine barn. Det er lett å kjenne seg ubekvem, nervøs og usikker. Gi det tid – det går over!

Du er ikke bare mamma eller pappa. Naturligvis er barna det mest verdifulle du har i ditt liv, men du er ikke bare mamma eller pappa. Du har en personlighet og identitet som strekker seg utenfor foreldreskapet. Ikke glem å treffes uten barn for å utforske om dere virkelig passer sammen.

Ta vår Matchingtest! Som aleneforelder vil man ikke kaste bort verdifull tid, og man har ofte klare og definerende behov. Gjennom å bruke Møteplassen matchingstjeneste øker man sine sjanser til et lengre og lykkeligere forhold.