Over 50 prosent utsatt for utroskap

Skrevet i: 

Matching

Over 50 prosent utsatt for utroskap

Over 50 prosent av Norges single oppgir i en fersk undersøkelse på Møteplassen at de har blitt utsatt for utroskap. Vi gir deg tipsene på hvordan du får videre og våger å tro på kjærligheten igjen.

Utroskap handler om brutte løfter og svik mot den som forventes å stå en aller nærmest. Det er en stor sorg å bli utsatt for dette, og om man velger å gå videre og forlate sin partner gjelder det bygge opp troen på kjærligheten igjen.

-Om det kan være til noen trøst så er man ikke alene om dette. 58 prosent av de norske single oppgir i en fersk undersøkelse at de en eller annen gang har blitt utsatt for utroskap hvorav 9 prosent oppgir at de selv har vært utro, sier Emma Bengtsson, markedsansvarlig på Møteplassen – en av nordens største og eldste datingsider med rundt 140 000 aktive medlemmer i Norge og Sverige.

Møteplassens samlivsekspert Andreas Løes Narum.

Møteplassens samlivsekspert Andreas Løes Narum.

Når det er på tide å lete etter en ny partner er det lett å bli sjalu om man tidligere har fått sin tillit ødelagt.

-Det tar på kreftene å gå rundt å være redd, det er kraftfulle tanker. Jeg synes absolutt at man skal fortelle sin nye partner om sin frykt for utroskap. Vedkommende kan da gi noen betryggende ord, sier Møteplassens samlivsekspert Andreas Løes Narum.

Så gjelder det å bestemme seg for å stole på sin nye partner. Lettere sagt enn gjort, men man må prøve å tenke på om den personen som gjør deg sjalu nå, har han eller hun gitt deg noe anledning til å ikke stole på han/henne? Om ikke så må du prøve å ikke tenke på det verste, og i stedet bestemme deg for å stole på vedkommende. Ellers er risikoen stor for at forholdet ender på en måte du ikke vil helt i unøden.

Matchingtesten

<p>Ved å benytte deg av <a href=»https://www.moteplassen.com/matching» target=»_blank»>Møteplassens matchingtest</a> øker du dine muligheter til et lengre og lykkeligere forhold. Om man vet om seg selv at man er veldig sjalu så matches man for eksempel med potensielle partnere som passer denne egenskapen bedre.</p><p>-Om man er veldig sjalu så bør man kanskje ikke være sammen med en flørtende og veldig sosial person som elsker å være ute på puben. Da kan man i stedet satse på en mer rolig personlighet som liker å være mye sammen med deg, avslutter Andreas løes Narum.</p>