Dette skal du spise før daten

Skrevet i: 

Datingtips

Dette skal du spise før daten

Vil du maksimere sjansene for en vellykket date? Da er det mye å tenke på – både når det gjelder inn- og utsiden. Britiske Daily Mail har samlet fem ting du bør spise før en romantisk aften, for at du skal ha det så bra som mulig på innsiden…

Hva skal vi snakke om? Kjole eller jeans? Det er mye å tenke på før en date, og noen ganger kan man bli temmelig nervøs… Daily Mail har laget en liste med forslag til mat man bør spise for å roe nervene FØR daten:

1. Nøtter – for å stresse ned
Stress kan forverres av feil kost. Det beste du kan gjøre, er å holde deg til snacks som ikke gjør at blodsukkeret stiger for raskt. Gode eksempler er mandler, hasselnøtter og makadamianøtter. De inneholder proteiner, sunt fett, og magnesium som kan virke beroligende på nervene.

2. Grønnsaker – for en frisk pust
Frisk pust er å foretrekke når det er tid for en date. Ikke bare er det sunt å spise grønnsaker, de kan også hjelpe deg med frisk pust, spesielt de som har tyggemotstand.
Grønnsaker, epler og selleri skraper bort plakk fra tungen, og fremmer spyttproduksjonen.
Ifølge Daily Mails ekspert er tørr munn en vanlig årsak til dårlig ånde, så husk å drikke mye vann.

3. Laks – for en sunn mage
Når du er nervøs, blir det lett noen glass for mye for å roe ned nervene. Da gjelder det å være forberedt. Sunt fett, som du for eksempel finner i laks og olivenolje, beskytter magen og gjør at alkoholen absorberes langsommere. Det reduserer dessuten irritasjonen i magen.

4. Belgvekster – for å unngå oppblåst mage
Lider du av oppblåst mage, er det sannsynligvis på grunn av kosten. Og det vil man naturligvis gjerne slippe når man skal på date. Daily Mails ekspert mener at belgvekster er utmerket for å motvirke dette. Proteiner av denne typen gjør at forbrenningen går langsommere, noe som gjør den lettere å håndtere for magen.

5. Mørk sjokolade – for humøret
Mørk sjokolade er bra for mye – blant annet gjør den deg i bedre humør. Dette takket være signalsubstansen serotonin. Sjokolade øker nivået, noe som påvirker humøret ditt på en positiv måte.