Hvordan avviser du uten å såre?

Skrevet i: 

Datingtips

Hvordan avviser du uten å såre?

Det kan være vanskelig iblant. Som når følelsene ikke blir gjengjeldt. Mange lurer på hvordan man kan si takk, men nei takk, uten å såre.

Man kan generelt si at ærlighet er å anbefale så langt det er mulig. Men det gjelder å være litt fintfølende, slik at man ikke blir ufin eller sårer noen. Hvis du for eksempel har vært på date med noen som vil treffes igjen, og du ikke vil det, gjelder det å være oppriktig. Å ikke svare eller trekke seg unna er rett og slett usympatisk.

Det beste du kan gjøre er å være ærlig på en likefrem og seriøs måte. Det går an å si «Takk for at du tok kontakt igjen, men det fungerte dessverre ikke helt for meg. Jeg ønsker deg lykke til med kjærligheten i fremtiden!».

Det kan også være hyggelig å trekke frem noe som du synes var positivt med daten. På denne måten avslutter du på en mer ydmyk måte.

Men hva om det ikke føles riktig når du er på selve daten?

Hvis du føler at den du er på date med ikke er noen for deg når du er på selve daten, kan du jo ikke bare gå derfra. Da gjelder det å bli og avslutte på riktig måte (ikke etter to minutter). Det er likevel viktig å ha et åpent sinn for dating i seg selv. En grunn til å bli er at du kanskje kan endre din oppfatning av personen. Eller kanskje finne en venn?

Kjærlighet skjer ikke alltid ved første blikk. Se det som en kul måte å treffe en ny person på. Det er ikke blodig alvor, og du lærer alltid noe.

Hvis det er du som får et nei...

Hvis du er personen som blir avvist så er det viktig at du aksepterer et nei uten å fortsette å spørre eller rote det til.

– Tenk at det var like bra å få vite det nå. Så slipper du å sløse bort din dyrebare tid. Du må bare akseptere det og fortsette å lete. For hver date du går på kommer du forhåpentligvis et skritt nærmere kjærligheten…

Lykke til!