Hvilken plass har du i søskenflokken?

Skrevet i: 

Matching

Hvilken plass har du i søskenflokken?

Visste du at din plass i søskenflokken sier mye om deg og hvem du kan passe sammen med?

Selvsagt handler det mer om de grunnleggende egenskapene dine og hvilken personlighet du har enn din plass i søskenflokken.
Men generelt kan man se visse mønstre som i teorien fungerer bedre enn andre, skriver William Cane, som er forfatter til boken «The Birth Order Book of Love».

Her er dine egenskaper:

Eldst: Du er dominerende, selvsikker og har gode organisatoriske evner. Siden du var den som ble født først, fikk du oppmerksomheten til foreldrene dine helt for deg selv, og alt du gjorde ble rost. Det er stor sannsynlighet for at du får suksess i yrkeslivet.

Mellombarn: Du er omgjengelig, god til å inngå kompromisser, og du er kanskje litt opprørsk også. Du misliker konflikter og har ofte vært den som har skapt fred mellom eldre og yngre søsken. Samtidig liker du utfordringer og til en viss grad å trosse andre når du er i det humøret.

Yngst: Du er omgjengelig, sjarmerende og også litt egosentrisk. Siden du er det yngste barnet, har foreldrene dine slakket litt på oppdragelsen og du har noen ganger hatt det veldig lett. Samtidig har du aldri hatt noen problemer med sosialt samvær med mennesker som er eldre enn deg selv, fordi du har eldre søsken.

Og her er den beste matchen:

Eldst med yngst:
Den beste kombinasjonen når man ser på personligheter. Yngstebarnets ønske om å bli tatt vare på passer bra med det eldste barnets kontrollbehov.

Eldst med mellombarn:
Det eldste barnet vil gjerne bestemme mens mellombarnet heller inngår kompromisser. I lengden kan det føre til at mellombarnet føler at han/hun gir mer enn han/hun får tilbake.

Eldst med eldst:
Dette kan bli en kamp hvor begge er vant til å bestemme. Så lenge begge lærer å inngå kompromisser og tenker seg godt om, kan det bli bra.

Mellombarnet og den yngste:
En god match, hvis mellombarnet kombinerer sin evne til å inngå kompromisser og yngstebarnet påvirker partneren til å bli like god til å kommunisere.

Mellombarn med mellombarn:
Begge er villige til å inngå kompromisser, men det kan bli et problem hvis ingen er villig til å konfrontere den andre. Her er det viktig at begge hjelper hverandre med å uttrykke sine meninger og følelser.

Yngst med yngst:
Dette forholdet vil bli morsomt – og kaotisk. Begge er avslappede og utadvendte, men fordi ingen har et naturlig ønske om å ta kommandoen eller ansvaret, kan det lett bli kaos.

Det yngste barnet med enebarnet:
Kan fungere bra når enebarnet akkurat som eldstebarnet står for struktur og orden, mens det yngste barnet står for spontanitet.

Enebarn med enebarn:
Risikoen for misforståelser er stor når begge er uvant med å lese andres signaler. Her må de to være åpne og tydelige i sin kommunikasjon.

Hvis du har lyst til å prøve en mer grundig, forskningsbasert matchtjeneste, bør du bruke Møteplassens match-test, som er basert på den kjente Big Five-metoden. Etter at du har fullført testen, får du forslag til single som passer nettopp for deg. Alt for å øke mulighetene for et langt og lykkelig forhold. Er ikke det flott? 😉