5 ting som dreper kjærligheten

Skrevet i: 

Kjærlighet & Samliv

5 ting som dreper kjærligheten

Lurer du på hva som gikk galt i det forrige forholdet ditt? Vil du makse sjansene for at neste forhold skal holde livet ut? Da skal du være oppmerksom på 5 ting som lett kan ta livet av kjærligheten…

Du tenker sikkert at av alle problemene man kan støte på som par så er nok utroskap det verste som kan skje?

Det finnes faktisk andre ting som kan være mye farligere for kjærligheten. Det mener i alle fall psykologen Maria Farm.

– På lang sikt kan dette være mye mer ødeleggende for forholdet enn utroskap, sier hun til Expressen.

5 ting som tar livet av forholdet:

1. En nedlatende tone. Å prate med eller om hverandre i negative ordelag, ha en nedlatende eller beordrende tone eller gi hverandre små stikk vil sakte, men sikkert, forgifte kjærligheten, og får som regel følger senere.

2. Konstant sjalusi. Berettiget sjalusi er én ting, men det er ikke alltid dette er tilfellet. Når sjalusi settes i system uten grunn så blir det til slutt uholdbart, sier Maria Farm.

3. Krangling om bagateller. Akkurat som ellers i livet gjelder dette rådet: «Velg dine kamper med omhu», ikke minst i kjærlighetsforhold. Pass på så det ikke blir en vane å krangle om alt, for da blir man snart følelsesmessig utmattet og bitter.

4. Et forhold som har blitt for behagelig. Når man ikke anstrenger seg for å oppvarte eller se sin partner så finnes risikoen for at man «bare» blir venner – og det er til slutt alt man er… Dette er jo både på godt og vondt, og for noen er det kanskje ikke så farlig. Men for lidenskapen sin del er det kanskje ikke så morsomt å bare være venner? Her trenger det selvsagt ikke bare handle om sex. Romantikk og fysisk samvær er minst like viktig.

5. Når kommunikasjonen opphører. Par som slutter å snakke med hverandre er dødsdømte (det vil si som par, ikke som personer). Kommunikasjon er enormt viktig, og når en av partene i forholdene plutselig blir stille og stenger inn sine følelser, skapes avstand.

TIPS! Ta gjerne Møteplassens Matchingtest for å få forslag på single som passer deg og din personlighetstype. Det øker dine sjanser å møte noen som du kan få et langvarig forhold med.