Ta matchingtesten vår!

Match deg mot flere tusen single

TA MATCHINGTESTEN

Før matchingtesten kan starte behøver vi ditt samtykke.

Vi behøver ditt samtykke for å kunne lagre dine svar i henhold til EUs nye personvernforordning (GDPR). Vi bruker svarene dine for å matche deg mot andre single.

Jeg samtykker
Start testen

Ta testen

Få personlighetsanalyse

Se matchene dine

Om matchingtjenesten

Med matchingtjenesten tilbyr vi deg større sjanse til å få et lenger og lykkeligere forhold. Når du har tatt testen får du en personlighetsanalyse som kan bidra til å gi deg bedre selvinnsikt. Du får også flere verktøy for å kunne se og ta kontakt med de som matcher deg best på en enkel og rask måte. Ta testen og match deg med flere tusen andre single allerede i dag!

TA MATCHINGTESTEN

personlighetstest

Første del - personlighet

Matchingtesten består av fem deler, personlighet, holdninger, samliv, interesser og kommunikasjon. Den første delen i testen handler om personligheten din. Vitsen med å matche på personlighet er at du skal finne en person som ikke er alt for ulik deg selv. Dette betyr ofte mindre friksjon i hverdagen og et lykkeligere forhold.

TA MATCHINGTESTEN

VITENSKAPLIG & VERIFISERT

Grunnlaget for matchingspørsmålene på Møteplassen ble etablert i 2006 ved en grundig gjennomgang av psykologisk faglitteratur. Spørsmålet vi stilte var: Hvilke metoder har dokumentert evne til å predikere partilfredshet?

Vi gikk gjennom og kategoriserte litteraturen, og valgte ut de matchingmetodene som var bredt representert innen forskningen, og som kunne brukes på single.

Deretter laget vi en prototype med flere hundre punkter som vi fikk prøvd ut psykometrisk ved å legge ut spørsmålene på Møteplassen og Finn.no. Basert på dette satte vi sammen de spørsmålene som i dag brukes på Møteplassen. Over 500 000 personer har tatt testen.

Siden større undersøkelser om partilfredshet primært har vært utført utenfor Norden fikk en kjent norsk psykolog og parterapeut i oppdrag av Møteplassen å gjennomføre en partilfredshetsundersøkelse for å finne ut om de internasjonale funnene stemmer overens med det vi finner her hjemme. Vår ekspert fikk inn nesten 4000 respondenter, hvorav nesten 1000 par, som besvarte et omfattende sett av spørsmål. Møteplassens matchingmodell tar utgangspunkt i funnene fra denne partilfredshetsundersøkelsen.

TEORI

Allerede i 2006 begynte Møteplassen sammen med en av nordens ledende parterapeuter å utarbeide en matchingtjeneste for alle våre medlemmer. Ved hjelp av dyptgående undersøkelser har vi fått svar og verdier fra flere tusen personer som i dag lever i et parforhold. Resultatene av disse undersøkelsene har blitt grundig analysert, og er lagt til grunn for vår nye og forbedrede matchingtjeneste.

Personlighetsanalysen er basert på den såkalte Big Five-modellen. Modellen er i psykologien en personlighetsteori som brukes for å beskrive menneskers personlighetstrekk. Man har delt inn disse personlighetstrekkene i fem hovedområder; utadvendthet, omsorg, kontroll, temperament og åpenhet.

Les mer