Ta matchingtesten vår!

Match deg mot flere tusen single

TA MATCHINGTESTEN

Før matchingtesten kan starte behøver vi ditt samtykke.

Vi behøver ditt samtykke for å kunne lagre dine svar i henhold til EUs nye personvernforordning (GDPR). Vi bruker svarene dine for å matche deg mot andre single.

Jeg samtykker
Start testen

Ta testen

Få personlighetsanalyse

Se matchene dine

Om matchingtjenesten

Med matchingtjenesten tilbyr vi deg større sjanse til å få et lenger og lykkeligere forhold. Når du har tatt testen får du en personlighetsanalyse som kan bidra til å gi deg bedre selvinnsikt. Du får også flere verktøy for å kunne se og ta kontakt med de som matcher deg best på en enkel og rask måte. Ta testen og match deg med flere tusen andre single allerede i dag!

TA MATCHINGTESTEN

Første del - personlighet

Matchingtesten består av fem deler, personlighet, holdninger, samliv, interesser og kommunikasjon. Den første delen i testen handler om personligheten din. Vitsen med å matche på personlighet er at du skal finne en person som ikke er alt for ulik deg selv. Dette betyr ofte mindre friksjon i hverdagen og et lykkeligere forhold.

TA MATCHINGTESTEN

VITENSKAPLIG & VERIFISERT

Grunnlaget for matchingspørsmålene på Møteplassen, ble etablert i 2006 ved en grundig gjennomgang av psykologisk faglitteratur. Spørsmålet vi stilte var: Hvilke metoder har dokumentert evne til å predikere partilfredshet?

Vi gikk gjennom og kategoriserte litteraturen og valgte ut de matching-metodene som var bredt representert innen forskningen som var mulig å anvende med single.

Deretter laget vi en prototyp med flere hundre items som vi fikk prøvd ut psykometrisk ved å legge ut spørsmålene på Møteplassen og Finn.no. Basert på dette satte vi sammen de spørsmålene som ble brukt på Møteplassen i perioden fra 2006-2015. I løpet av denne tiden er det over 500 000 mennesker som har tatt testen.

Fordi store undersøkelser om partilfredshet primært har vært utført utenfor Norden, fikk Narum i oppdrag av Møteplassen å gjennomføre en partilfredshetsundersøkelse for å finne ut om de internasjonale funnene stemmer overens med det vi finner her hjemme. Narum fikk inn nesten 4000 respondenter, hvorav nesten 1000 par, som besvarte et stort sett av spørsmål. Møteplassens nye matchingmodell tar utgangspunkt i funnene fra denne partilfredshetsundersøkelsen.

TEORI

Allerede i 2006 begynte Møteplassen sammen med relasjonspsykologen Andreas Løes Narum å utarbeide en matchingtjeneste for alle medlemmene våre. Ved hjelp av dyptgående undersøkelser har vi fått svar fra flere tusen personer som i dag lever i parforhold. Resultatene av disse undersøkelsene er blitt analysert og er lagt til grunn for vår nye og forbedrede matchingtjeneste.

Personlighetsanalysen er basert på den såkalte Big Five-modellen. Modellen brukes innen psykologien for å beskrive menneskers personlighetstrekk og disse er delt inn i fem hovedområder: utadvendthet, varme, kontroll, temperament og åpenhet.

Les mer