Maksimér sjansene for livslang kjærlighet

Skrevet i: 

Kjærlighet & Samliv

Maksimér sjansene for livslang kjærlighet

Har du noe på gang med en drømmeprins eller en drømmeprinsesse? Vil du maksimere sjansene for et langt og lykkelig forhold denne gangen?
Vi har samlet noen tips som får forholdet til å fungere – forhåpentligvis for alltid
.

Finnes det en hemmelighet bak et langt og lykkelig forhold? Ja, man kan i alle fall se tilbakevendende mønster hos lykkelige par. Ofte handler det om små, hverdagslige ting som styrker forholdet i det lange løp.

ÅTTE KONKRETE TIPS FOR ET LYKKELIG FORHOLD:

– Vær positiv! Å grave seg ned i elendighet leder sjeldent til noe godt. Par som i stedet tenker «hva har vi lært av dette?» har det best i lengden.

– Vær et team! Jobb på noe sammen. Det trenger ikke å være så avansert. Lag en middag sammen eller del en sprø hobby. Det kommer til å styrke båndet mellom dere.

– Vær fysisk. Det trenger ikke alltid å bety sex. Regelmessige, enkle små ting i hverdagen. Klem partneren din, hold hånden hans/hennes eller masser hverandres føtter. Hva du gjør spiller egentlig ikke så stor rolle – bare at dere tar på hverandre!

– Legg bort mobilen. Vis at du er fokusert og interessert i partneren din. Spør hvordan hans eller hennes dag har vært. Øv på å høre etter uten å avbryte og å sette av tid til hverandre uten forstyrrende TV og mobiler.

– Støtte på godt og vondt. Interessér deg for partnerens drømmer og mål. Lykkelige par bryr seg om hverandre, oppmuntrer og er der for den andre i tøffe tider.

– Fortsett å date. Prøv å «gå på date» i alle fall én gang i måneden. Men det trenger ikke å være noe avansert. Kle dere litt ekstra pent for middagen hjemme, åpne en flaske vin og prat om uken som gikk.

– Fortsett med det «lille ekstra». Etter den første nyforelskede perioden tror mange at de ikke lenger trenger å gjøre det «lille ekstra» for partneren sin. Men fortsett med tjenester og smågester, de fyller litt opp i kjærlighetstanken. Lag te, kjøp en liten spontan gave eller hjelp til med en oppgave som du vet at partneren din avskyr.

– Gi hverandre egentid. Alle trenger å være alene nå og da. La deg selv og partneren din få en egen plass – det kommer til å komme forholdet til gode i lengden.