Sjekkliste: Føler du lyst eller kjærlighet?

Skrevet i: 

Kjærlighet & Samliv

Sjekkliste: Føler du lyst eller kjærlighet?

Er du forelsket, eller bare tent? Det kan være vanskeligere enn man tror å skille mellom om man føler kjærlighet eller bare lyst, spesielt i begynnelsen av et forhold. Vi har samlet spørsmålene du kan stille deg selv for å få svar på dette.

Mens lyst og lidenskap handler om fysiske følelser av tiltrekning og attraksjon, handler kjærlighet mer om ømhet, hengivenhet og omtanke. Det som kan bli vanskelig er at følelsene ofte overlapper hverandre.

Dater du noen på Møteplassen, og er usikker på hvilke følelser du egentlig har for personen?

Da kan du begynne med å spørre deg selv:

  • Er du interessert i å møte vennene hans/hennes?
  • Ser du frem mot samtalene deres?
  • Vil du vite mer om hva som gjør daten din glad?
  • Vil du dele ting om livet ditt?
  • Våger du å vise følelser, og føle deg sårbar sammen med daten din?

Hvis svarene er ja på disse spørsmålene er det et tegn på at du føler mer enn lyst. Hvis svarene i stedet består av flere nei, indikerer det at forholdet ditt for det meste består av lyst og lidenskap.

Spørsmålene som kan være tegn på at du bare føler lyst:

  • Er dere for det meste intime når dere møtes? Og etterpå er det bare takk og hadet?
  • Planlegger dere ikke fremtiden sammen, og er dere uinteresserte i å bli kjent med hverandres familier og venner?

Hvis svarene er ja, består båndet deres for det meste av lyst og ikke så mye kjærlighet. Og det trenger ikke være feil! Så lenge dere begge er enige om det. Om ingen av dere ønsker et seriøst forhold er det selvfølgelig greit å bare føle lyst til hverandre.

Men husk: En relasjon kan endre seg. To som bare har kjent lyst til hverandre i begynnelsen kan naturligvis utvikle sterkere bånd og kjærlighet.

Vårt beste tips er å nyte reisen, og ikke gruble altfor mye på fremtiden. Samtidig må du være åpen og ærlig med følelsene og intensjonene dine, for ikke å såre andre. Så lenge du er åpen, og behandler de du dater med respekt, blir alt som det skal! ❤️❤️❤️