Slik kommuniserer du best med partneren din

Skrevet i: 

Kjærlighet & Samliv

Slik kommuniserer du best med partneren din

Å forstå hverandre, og møtes i hverandres følelser, er nøkkelen til et godt forhold, og for det kreves det at man kan snakke med hverandre og sette ord på sine følelser.
Kommunikasjon handler ikke bare om Hva man sier, men også Hvordan man sier det.
Hva sier ditt kroppsspråk, ansiktsuttrykk, mimikk og tonefall?

Her er noen enkle tips for å gjøre kommunikasjonen med partneren din bedre!

Aktiv lytting
Når man er opprørt, kan man lett falle i fellen av å bare tenke på sitt eget neste trekk. Men i stedet for å bare planlegge svaret ditt, gi partneren din en sjanse og lytt til hva han eller hun har å si. Ta en liten pause for å tenke før du svarer. Hvis du trenger litt mer tid, kan du si noe sånt som: «Ok, jeg trenger nok litt tid til å prosessere dette. Kan jeg komme tilbake til det om en stund?». Det handler om å skape rom for både deg selv, og partneren din, i samtalen.

Velg ordene dine med omhu
Når en situasjon føles frustrerende er det viktig å velge ordene sine med omhu. Hvis du for eksempel opplever at partneren din ikke hjelper til hjemme kan man i ren frustrasjon lett si: «Du hjelper aldri til». Men i stedet for å anklage noen, si noe som «Jeg føler meg litt overveldet når oppvasken hoper seg opp, og jeg har ryddet den bort flere kvelder på rad». Det handler mer om å forklare dine følelser i en situasjon enn å peke finger. På den måten viser du hvordan hans eller hennes oppførsel påvirker deg, noe som ofte fører til en bedre reaksjon.

Er noen av dere konfliktredd?
Å snakke om dine behov og følelser kan føles vanskelig, men det er viktig. Prøv å forstå hverandre i stedet for å fokusere på hvem som har rett eller feil. Det hjelper dere å unngå misforståelser, og møtes på en bedre måte.

Ved å utøve aktiv lytting, uttrykke dere klart og tydelig, og være åpne for hverandres perspektiv, kan dere bygge et sterkere og dypere forhold. Ta tid til å investere i kommunikasjonen deres – det lønner seg i både forståelse og kjærlighet!