Tips til deg som skal danne bonusfamilie

Skrevet i: 

Kjærlighet & Samliv

Tips til deg som skal danne bonusfamilie

Er du separert med barn og har funnet en ny partner? Gratulerer, du er i ferd med å danne en bonusfamilie! Selvfølgelig kan det bli en del utfordringer underveis, men hvis kjærligheten er der, er det som regel mulig å løse det meste!

Det er ikke uvanlig å skille seg etter å ha vært gift i ti år, og det innebærer ofte at det er barn med i bildet. Når man senere finner en ny partner som kanskje også har barn dannes det en bonusfamilie. Det er altså en familie som består av voksne der minst én har barn med en annen enn sin nye partner. Ganske enkelt en ny og omskapt familie.

Det å leve i en familie med barn som har ulike foreldre, og barn som kanskje flytter inn og ut, er noe helt annet enn å leve i en kjernefamilie. Det kan lett oppstå vanskeligheter og utfordringer. Vi har samlet våre aller beste tips til deg som er i ferd med å danne en bonusfamilie. Dette kommer til å bli bra! ❤️

Danne bonusfamilie – litt å tenke på:

  • Ikke ha det for travelt. Noen kan ha det litt vel travelt med å «danne ny familie». Og midt i ens egen lykkerus glemmer man barna og deres behov. La datingperioden og den første tiden som kjærester få ta sin tid. Som forelder er det lurt å fortsette å bruke tid på tomannshånd med barna sine. Det lønner seg å skynde seg langsomt – hvis forandringene skjer i raskt tempo, er det en risiko for at barna protesterer og foreldrene kan også ha problemer med å finne sine nye roller.
  • Snakk om hverdagen før dere flytter sammen. Snakk sammen om deres syn på ting som oppdragelse, rutiner og penger. Hvem tar ansvaret for klesvask, matlaging og kjøring til og fra trening? Skal dere dele likt på alt? Det er lett å tenke «Det ordner seg» når man er nyforelsket og bare ta for gitt at dere har omtrent samme syn på hvordan hverdagen skal fungere. Men snakk om alt før dere begynner å pakke flytteeskene så slipper dere mye mas, krangling og irritasjon i hverdagen.
  • Prøv å sette deg inn i barnas situasjon. Tenk på hvordan du selv skulle klart å bo annenhver uke med ulike regler? Gi barna tid til å tilpasse seg og innfør endringer litt etter litt. Snakk med og lytt til barna!
  • Ta tak i problemene med en gang. Problemer løser seg sjelden av seg selv. Ta tak i dem tidlig i stedet for å overse dem og la dem bli større. Finn kreative og alternative løsninger. Ikke se på det som ikke fungerer som en fiasko, men som et steg i utviklingen.
  • Ha klare regler og godta forskjeller. Prøv å bli enige om felles regler for alle barna i bonusfamilien. Hvis det ikke er mulig, prøv å bli enige om at dere er forskjellige, og gjør ting på ulike måter. Godta hverandres ulikheter.
  • La det ta tid. Ikke bli stresset hvis det tar noen år å bli kjent med hverandre. Det å bygge relasjoner handler ikke bare om å bli kjent med de morsomme sidene hos hverandre. Alle har mindre gode dager.

Trenger du som enslig og datende forelder råd og tips er vi på Møteplassen alltid her for deg! ❤️❤️❤️