Fotografens tips:  Slik tar du en perfekt selfie

Skrevet i: 

Nettdating

Fotografens tips: Slik tar du en perfekt selfie

Selfien har kommet for å bli. Når du dater på nett er det viktigere enn noen gang å ta en fin selfie, som du kan bruke som profilbilde. Her gir fotografen deg sine beste tips for hvordan du lykkes.

Profilbildet ditt er ofte det første andre single ser når de leter etter en hyggelig date. Bytt det med jevne mellomrom, og bruk litt tid på et bra bilde – det er vel brukt tid. Men hva gjør man for å ta bedre selfier?

Vi spurte fotografen Karin Linde fra Don´t Blink om tips, og nedenfor deler hun sine aller beste selfietriks …

Fotografens guide til en perfekt selfie:

Vis deg fra din beste side. Ta på deg noe som fremhever trekkene dine, for eksempel en mørkeblå eller fargerik genser hvis du har brune øyne, og en hvit eller grå genser hvis du har blå øyne.

Finn lyset! Finn et sted der lyset faller fint. Man vil gjerne ha et mykt lys i hele ansiktet, og det får man ofte der skyggen «slutter». Du bør for eksempel ikke stå helt inntil veggen, men litt ut der skyggekanten slutter. Du kan også finne dette inne, ved et vindu.

Velg en rolig bakgrunn. Let etter en så ren og fin bakgrunn som mulig. Gjerne ensfarget (hav, himmel, husvegg, tapet) eller rolig (klipper, trær, blomster).

Vis de fine øynene dine! Man sier ofte at man bør ta bildet litt ovenfra – men hvis du har fint lys og en ren bakgrunn kan du teste bilder som er tatt i samme øyehøyde som deg. Husk at for å få øynene tydelig fram, skal du ta haken litt fram og la den falle litt nedover, slik at øynene blir store.

Vær forsiktig med filter. Forsøk bare å redigere litt med kontrast og lys. Hvis du har valgt et sted der lyset faller fint over ansiktet har du allerede et fint bilde – og da trenger du ikke noe filter! Lykke til!

Test Karins tips, og gå høsten i møte med et nytt og fint profilbilde. De single kommer til å like det! 😍