Nettdatere over 75 år øker markant

Skrevet i: 

Nettdating

Nettdatere over 75 år øker markant

Stadig flere eldre velger å lete etter en partner på nettet. På Møteplassen er det flest medlemmer i 30-40-årsalderen, men de siste årene har vi sett en markant økning blant dem som er over 75 år.
– Jeg savner klemmer og mannlig nærhet, sier Dagny, 78 år, som nettdater cirka en time hver dag.
Møteplassen har eksistert siden 2001 og er et av Nordens eldste og største datingnettsteder med cirka 140 000 aktive medlemmer.
– De siste årene har trenden vært at vi øker kraftig blant medlemmer over 55 år og aller mest prosentmessig i aldersgruppen 76-80 år. Her har antallet medlemmer tidoblet sammenlignet med 2005. Det finnes også en gruppe over 80 år – nærmere 100 år. Det er aldri for sent å finne kjærligheten, og det synes vi er helt fantastisk, sier Emma Bengtsson, markedsansvarlig i Møteplassen.

 

Dagny - 78 år.

Dagny - 78 år.

Dagny – 78 år
Dagny er 78 år og medlem på Møteplassen. Hun bruker cirka en time hver dag på nettdating.
– Men hittil har det ikke klikket ordentlig med noen. Jeg leter etter noen på min egen alder som jeg kan reise sammen med og gå på konserter og teater med. Men jeg vil ikke flytte sammen med noen, ettersom jeg synes det er deilig å ha hjemmet mitt for meg selv, sier Dagny.
Flere burde prøve det!
Hun oppfordrer flere på sin egen alder å prøve nettdating.
– Jeg er jo frisk og aktiv, livet er ikke over enda. For meg er ikke avstand noe som bekymrer, det går jo tog, og jeg har reist hele livet. Å reise er å leve, jeg er vant til å pakke kofferten. Men det er jo mye koseligere å være to. Jeg savner selskap og mannlig nærhet, sier Dagny, som ikke har gitt opp håpet om den store kjærligheten:
– Dette er en mulighet, og jeg tror det finnes noen for meg der ute.
Flest 30-40-åringer
Møteplassen er fremdeles størst blant de mellom 30-40 år, der mange leter etter et seriøst og trygt datingalternativ.
– Kjønnsfordelingen er cirka 47 prosent kvinner og 53 prosent menn. Cirka 90 prosent av medlemmene på Møteplassen er over 25 år, avslutter Emma Bengtsson.