Slik skriver du den perfekte meldingen

Skrevet i: 

Nettdating

Slik skriver du den perfekte meldingen

Du har oppdaget en interessant singel, og det er på tide å ta det første skrittet. Men hvor vanskelig kan det være å få i gang en interessant samtale? Vel, ifølge mange er det ganske vanskelig. Mange nøyer seg med bare å skrive «Hva skjer?», og det blir ikke alltid så vellykket. Vi har samlet våre beste tips til hvordan du skriver den perfekte første meldingen.

Nettdating baseres i stor grad på å gjøre et godt førsteinntrykk, enten det handler om bildene du har valgt for din datingprofil, hvordan du beskriver deg selv i presentasjonsteksten eller hva du skriver i den første meldingen.

En god tommelfingerregel når det er på tide å skrive den første meldingen er å spørre om noe som personen skriver om i sin presentasjonstekst. Eller om noe du kan se på bildene i fotoalbumet. Har personen kanskje vært i Thailand, og du har overveid å bestille en tur dit? Be om reiseråd!

Hvis du tenker deg om, er det sikkert mange ting du kan innlede med – som er mye mer interessante enn ”Hei, skjønne du” eller ”Hva skjer?”. Ved å vise at du virkelig har lest personens profiltekst viser du også at du er seriøs og ikke har sendt en «masseutsendelse».

Flere tips:

– Bli litt mer uvøren. Prøv noen forskjellige varianter på spennende innledningsfraser. Våg litt mer og prøv å skille deg ut. Og husk: Det er bare en melding. Det er svært vanlig å bli litt nervøs i denne situasjonen, men ikke la nervene og skrivevegring stoppe deg. Trekk pusten dypt, og gjør et forsøk. Får du ikke svar? Ok, verden går ikke under. Prøv på nytt. Før eller senere treffer du blink, bare du tør ta det første skrittet.

– Lokk fram en latter. Med humor kan man komme langt. Ta sikte på å lokke fram et smil hos den personen du skriver til. Han eller hun blir forhåpentligvis i godt humør, får et godt førsteinntrykk og skriver noe morsomt tilbake.

– Gi riktig type komplimenter. Alle ønsker å bli sett, og en herlig kompliment blir de fleste glad for. Bare sørg for å holde det på et moderat og seriøst nivå, vær forsiktig med kommentarer om utseende, som for eksempel «Du er veldig sexy” eller ”Du er den vakreste jeg noen gang har sett”. Sats heller på komplimenter som «Du virker kjempeinteressant» eller «For en herlig positiv energi du har».

– Still et spørsmål. Vær oppriktig interessert i personen. Gi personen en god grunn til å svare deg. Spør om noen felles interesser eller hvor det fine profilbildet er tatt.

Vi på Møteplassen ønsker deg lykke til!