5 tullete datingregler du bare kan glemme

Skrevet i: 

Singel i Norge

5 tullete datingregler du bare kan glemme

Spiller du kostbar, og synes at mannen ALLTID skal betale regningen? På tide å oppdatere deg til dating á la 2018!

Det finnes mange forestillinger om hvordan man bør oppføre seg på date. Det er lett å falle for kjønnsstereotypiske vaner, og tenke at «det er slik det skal være». Men det finnes faktisk en del uskrevne datingregler som burde forsvinne for alltid…

5 utdaterte datingregler:

1. «Jeg kan da ikke ta det første steget….»
Dette er egentlig bare sunn fornuft; hvis ingen tar det første steget og sender den første meldingen så blir det jo ingen date. Å være den som tar initiativet til en date innebærer absolutt ikke at du taper ansikt, eller er «for ivrig». Dagens kule gutter og jenter tar for seg!

2. «Mannen skal betale hele regningen …»
Hvem som betaler regningen, eller om dere velger å dele den, er helt avhengig av omstendighetene. Det er selvsagt ingen «lov» som sier at mannen alltid skal betale. Selvsagt er det kult å bli spandert på, men da kan jo du spandere neste gang det passer. Gjør det som føles best og mest naturlig. Men ikke bli for opptatt av hvordan det skal fordeles – det kan ta livet av hvilket som helst forhold!

3. «Spille kostbar»
Å spille kostbar er sååå 1992. Det er grunnlaget for misforståelser og unødvendige komplikasjoner. Hvis du vil omgås med en person, og personen vil omgås med deg, så kjør på! Livet er for kort til å spille dumme spill.

4. «Aldri spør: Er vi sammen nå?»
Det er selvsagt nervepirrende å spørre om personen gjengjelder følelsene dine og om dere er par «på ordentlig» eller ikke. Men det kan lett bli ubehagelig å gå på date etter date uten å «vite». Det er ikke feil å ta opp dette følsomme temaet og kreve et svar. Det viser jo at du er seriøst interessert.

5. «Jeg har aldri sex på første date»
Det finnes helt enkelt ingen regel for når det er «riktig» å ha sex første gang – det kan være første date eller 25. daten. Også her gjelder det å gjøre det som føles riktig for deg: at du er ærlig mot deg selv og stoler på magefølelsen.