Menn dater gjerne opptatte kvinner

Skrevet i: 

Singel i Norge

Menn dater gjerne opptatte kvinner

Ifølge en amerikansk studie kan menn med ring på fingeren lokke til seg flere partnere enn menn som er single. Mange kvinner foretrekker menn som allerede er i et forhold, fordi de i prinsippet er godkjent av andre kvinner. Uansett om du heter Tiger Woods eller er prinsesse Madeleines fremtidige make, bør du altså passe deg for jenter som er på jakt etter opptatte menn.

Å date noen som er opptatt ses ofte som en utfordring. Hvis man lykkes i å kapre noen andres partner, ses det som en gevinst som styrker selvtilliten. Utroskap forbindes også med noe som er forbudt, noe som kanskje øker tiltrekningen ytterligere.

Menn er neppe uskyldige når det gjelder utroskap. Det er f.eks. betydelig vanligere at menn er utro mot sin partner. Men er det like vanlig at man vil date opptatte jenter? Vi spurte de single på Møteplassen om de kan tenke seg å date noen som allerede er i et forhold.

85 % av de single svarte at de ikke er interesserte i å date noen som er opptatt. En firedel av mennene sa imidlertid at de faktisk kan tenke seg å date en kvinne bak ryggen til hennes partner. Bare 5 % av kvinnene vil date en person som er i et forhold. Møteplassens undersøkelse om utroskap motsier dermed den amerikanske studien, og viser at det snarere er opptatte jenter som bør passe seg for single menn.