Treningsmote – den aktive moten

Skrevet i: 

Singel i Norge

Treningsmote – den aktive moten

Dette er ingen mote- og treningsblogg, men akkurat nå befinner vi oss i Portugal, og her er Runners Store på plass for å presentere årets beste og hotteste treningsmote. De fleste som trener stiller høye krav til treningstøyet. Det skal se bra ut og samtidig være komfortabelt og funksjonelt. Det er ikke alltid så lett å finne treningstøy som oppfyller alle kravene, og derfor ville vi presentere noe av det dere kan forvente å finne i sportsbutikkene det kommende året. Hvis du vil være hottest av alle på treningssenteret, får du også de viktigste treningstrendene for treningsåret 2013. Her er Runners Stores Josefine Berg Brings tips til hva man skal tenke på med treningstøy.

Hvilke er de største treningstrendene for 2013?

Det skal være fargerikt, med klare, sterke farger på sko og klær. Kompresjonsklær, tights og strømper. Det blir mer og mer aktuelt at det ikke skal “synes” at det er treningstøy, det skal ligne mer på “vanlige” klær. Dette er morsomt, siden tilbudet av klær vokser og det alltid er morsommere å trene hvis man har klær som ser bra ut.

Hva er viktigst å tenke på når man kjøper treningstøy?

Det viktigste er å tenke på at klærne skal være behagelige. At de ikke er for trange eller at det er sømmer på steder der man lett kan få gnagsår, f.eks. i armhulene, lysken osv.  At det er godt stoff som puster, spesielt i jakker. Men det er også viktig at det ser bra ut. Man skal trives i treningstøyet, slik at man tar det på seg med glede når man skal ut og trene!

Treningssko er ganske kostbare, og man vil jo kjøpe gode sko. Hva er det viktigste å tenke på når man kjøper treningssko?

–          Når det gjelder treningssko, er det viktigste å ha sko som passer. Få hjelp og finn ut av hva du trenger. Det er viktig at man får kontrollert løpssteget, for å se om man har nøytralt steg, pronerer eller supinerer. Når man vet dette, velger man den skoen som er mest behagelig på foten. Den skal ikke trykke eller glippe noen steder. Det er også en fordel å kontrollere dette selv om man “bare” trener aerobic og ikke løping. Hvis man har gode sko, avlaster man hele kroppen.