Crossfit er en intensiv fettforbrenner

Skrevet i: 

Singelevent

Crossfit er en intensiv fettforbrenner

I dag har deltakerne våre fått prøve den raskt voksende og svært populære treningsformen crossfit. Opprinnelig kommer crossfit fra det amerikanske militærets treningsmetoder. Men de siste årene har treningsformen spredt seg over hele verden, og i Norge har crossfit raskt blitt svært populært. Flere av de store treningskjedene tilbyr ulike former for crossfit, som er en slags sirkeltrening på tid. I stedet for bare å bruke tunge vekter, jobber man også veldig mye med enkle basisøvelser og sin egen kroppsvekt. Siden øvelsene gjøres på tid, er det en svært intensiv treningsform, og en treningsøkt for hele kroppen tar ikke mye mer enn 30 minutter. Men man skal ikke la seg lure av lengden på treningsøkten. Crossfit er ekstremt intensiv trening, og i løpet av 20–30 minutter presses kroppen hardt, nesten helt uten hvile. Selv om treningstiden er kort, bekrefter mange tilhengere at de raskt merker resultater i form av økt fettforbrenning og en sterkere kropp.

Vi har møtt crossfit-coachen og legen Max Grönholdt Klein for å stille noen spørsmål om crossfit.

Kan hvem som helst trene crossfit?

Ja. Intensitet og vekt tilpasses individuelt.

Hvor lang tid tar det før man merker resultat av treningen?

Det finnes ingen snarveier. Kroppen tilpasser seg like raskt til crossfit som til annen trening. Crossfit er oftere et kraftig stimuli enn “vanlig treningsstudio” eller “aerobic”. Regn med 2–3 måneder før styrke og kondisjon er merkbart forbedret. Men den positive effekten starter jo allerede etter første dag.

Hva gjør man hvis man vil begynne med crossfit?

Vi anbefaler å gjøre det sammen med kvalifiserte personer. Bevegelsene er kraftfulle og intensiteten er høy. For å unngå skader kreves det kunnskap og erfaring.

Kan man trene crossfit selv?

Absolutt. Helst etter at man har lært seg øvelsene av noen som kan dem. Youtube er ikke en komplett personlig trener …

Er crossfit bedre styrketrening enn vanlig treningsstudio?

Det kommer an på hvem du er, hva du vil oppnå og hvordan kroppen din har det. For en frisk person som vil bli sterk, utholdende, spenstig og få bedre balanse – crossfit will do the trick.