Ida og Göran: «Vi er ment for hverandre»

Skrevet i: 

Vi fant hverandre

Ida og Göran: «Vi er ment for hverandre»

Etter den første daten med Göran følte Ida en lykke hun ikke hadde opplevd på veldig lenge. Nå, flere år senere, er de både gift og har fått en felles sønn.
— Vi har overlevd mange kriser, lykkerus og parenteser sammen. Vi er virkelig ment for hverandre resten av livet. I nød og lyst, i sykdom og helse, sier paret som akkurat nå går gjennom en prøvende tid.

Paret fikk kontakt første gang på Møteplassen i 2010. Ida var da en nyskilt småbarnsmor og Göran har vært enslig far i seks år tilbake. Begge hadde to døtre hver, mellom 4 og 9 år.
— Jeg sendte en melding til Göran og fikk svar. Vi begynte å skrive til hverandre frem og tilbake, mellom hverdag og jobb. Slik holdt det på i noen måneder. Så kom livet i veien, og det var først i 2011 vi klarte å få til en første date. Jeg klarte ikke å slippe tanken på ham, tanken på livet med Göran var så sterk, forteller Ida.

Den første daten

I november 2011 var det tid for den første daten, hjemme hos Göran. Den første følelsen var «enkelt», som om de alltid hadde kjent hverandre.
— Vi satt lenge i Görans stue i huset hans på landet – snakket og drakk masse kaffe. Vi så på film, og det begynte å blåse opp utenfor. Jeg ønsket ikke å kjøre hjem en stormfull natt i mørket, og det endte med at jeg ble over natten. Göran tok sofaen og tilbød meg sengen, som den gentlemanen han er. Morgenen etter våknet jeg opp helt forelsket, følelsen av livet med Göran var enda sterkere. Jeg følte ekte lykke, som jeg ikke hadde følt på veldig lenge. Den morgenen ble vi et par, forteller Ida.

Mye har skjedd

I dag er de gift, har fått en felles sønn og bor i huset der den første daten fant sted.
— Der har vi renovert og forvandlet huset til vårt paradis. Der har vår «Møteplassen -sønn» vokst opp, og vi bor fortsatt her, sier Ida og Göran.
Da de sa «ja» til hverandre i «nød og lyst,» i «sykdom og helse,» forsto de ikke hva det virkelig ville innebære – åtte år senere.
— I 2022 ble Göran rammet av terminal nyresvikt, og går på dialysebehandlinger tre dager i uken. Jeg er i utredning for å donere den ene nyren min til Göran, jeg nølte ikke et sekund med dette. Livet står på pause akkurat nå, men vi har overlevd mange kriser, lykkerus og parenteser sammen. Vi er ment for hverandre resten av livet!

IDA ❤️ GÖRAN:
Yrker: Ida er omsorgsarbeider innen eldreomsorg, og Göran er saksbehandler i Transportstyrelsen.
Alder: Ida er 42 år, og Göran er 47 år.
Familie: Fire døtre fra tidligere forhold, og en felles sønn.
Interesser: Reise, se på film, være ute i naturen, sopplukking (Göran), og bøker (Ida).
Tips til enslige: Sats på dyp vennskap og mye tid sammen. Glem aldri å ha det gøy sammen og skape et liv sammen fylt med mange minner og herlige små øyeblikk.