Skilsmissenes tid nærmer seg

Skrevet i: 

Datingtips

Skilsmissenes tid nærmer seg

Mange velger å gå hver sin vei om høsten. En ny undersøkelse viser at hele 50 prosent av medlemmene på Møteplassen har gjennomgått en skilsmisse, og er nå klare for å søke etter et nytt forhold.

Når kan man begynne å date igjen?

En skilsmisse eller separasjon er aldri gøy, og det kan ta tid for hjertet å leges etter et brudd. Men livet må gå videre, og da er spørsmålet bare når og hvordan? Ifølge oss på Møteplassen er dette ekstremt individuelt. Man kan ikke si en eksakt tid. Noen er klare samme dag som personen man skiller seg fra går ut døren, men de fleste trenger tid til å sørge. Ofte merker man på ens egen lyst når det er på tide. Vi har alle et behov for kjærlighet og nærhet, men det varierer enormt når behovet fremtreder.

Noen tips til deg som skal på en første date - etter en skilsmisse:

  • Forbered spørsmål. Nervøs for ubehagelig stillhet under daten? Da er det beste rådet å tenke ut noen spørsmål og samtaleemner på forhånd. Det vil hjelpe deg med å holde samtalen i gang.
  • Hold deg rolig. Ladd mentalt opp før daten. Det er naturlig å være nervøs, men før du går på daten kan du gjøre noe som vanligvis får deg til å slappe av. Ta et bad, hør på favorittmusikken din, eller ring en venn som kan dempe de verste nervene.
  • Skynd deg langsomt. Når du har gjennomgått en skilsmisse er det viktig å gi deg selv tid til å tenke og kjenne etter hva du vil. Selv om du har bestemt deg for å møte en ny partner trenger det ikke å skje akkurat i dag. OG møter du noen som ser ut til å være den rette kan nok han eller hun sannsynligvis være villig til å vente til du føler deg klar.
  • Forbered deg på dette spørsmålet. Du kan nok regne med at den du dater vil spørre om hvorfor du og eksen brøt opp. Svaret på akkurat det spørsmålet kan være greit å ha tenkt gjennom på forhånd slik at du ikke blir ubekvem når det kommer opp.
  • Ikke ta alt for alvorlig. Glem for guds skyld ikke å ha det gøy, og tenk at alt er en erfaring. Ha det gøy, og se på det hele som en mulighet til å lære å kjenne en ny person og samtidig prøve noe nytt.

    Har du spørsmål eller tanker om hvordan man dater etter en skilsmisse er vi på Møteplassen alltid her for deg!