Slik skal du IKKE avvise noen

Skrevet i: 

Datingtips

Slik skal du IKKE avvise noen

Å innrømme at man ikke er interessert i en person man nylig har vært på date med er ikke bare lett. Man ønsker jo ikke å såre noen. Det finnes imidlertid noen grunnleggende ting man må tenke på, og noen klassikere man definitivt må unngå…

Noen ganger kan det nesten føles lettere å bli avvist selv enn å være den som skal avvise. Spesielt hvis personen man har vært på date med virker trivelig på alle måter.

Det kan hende alt ligger til rette for at det skal bli noe mer, men så er det noe som mangler… Kjemien er bare ikke der. Da er det ikke rettferdig verken mot deg selv, eller den du dater, å fortsette datingen. Hvordan sier man da takk, men nei takk, på en fin måte?

Slik skal du IKKE avvise noen – 3 eksempler:

1. Ved å stikke hodet i sanden, late som om man aldri har møttes og totalt overse alle kontaktforsøk fra daten.

2. Lyve og si at du SVÆRT GJERNE vil ses igjen, men at det er litt mye på jobben akkurat nå…

3. Være brutalt ærlig og si f.eks. «Takk for daten, men jeg er ikke interessert i å treffe deg mer. Du luktet fælt.»

Men hvordan skal man gjøre det da? Det første man må tenke på er at det ikke skal gå for lang tid før man sier fra. Da kan det hende daten rekker å bygge opp store forventninger.

Det absolutt beste er å raskt sende en melding eller sms, hvis man vet at man ikke er interessert. Takk kort for daten, fortell at du ikke syntes det fungerte helt, og ønsk vedkommende lykke til fremover.

Eksempel:
«Takk for en hyggelig date. Du virker som en super fyr, men jeg følte ikke at kjemien var helt på plass. Ta vare på deg selv – jeg håper du møter en flott jente snart!»

«Takk for sist selv. Jeg hadde en fin kveld sammen med deg! Dessverre følte jeg ikke at vi klikket så bra som potensielle partnere så derfor må jeg nok takke nei til en ny date. Jeg håper det er greit. Ønsker deg en fin dag, lykke til med kjærligheten fremover!»