Slik tør du å date igjen

Skrevet i: 

Datingtips

Slik tør du å date igjen

Føles det skummelt å begynne å date igjen? Har du kanskje også fått den internasjonale «sykdommen» FODA (Fear of Dating Again)? Du er ikke alene! Men ta det med ro, vi på Møteplassen er her for deg, og vi skal sørge for at du kommer i gang på best mulig måte. Det kommer til å bli fantastisk! ❤️

Veldig mange har valgt bare å date digitalt under pandemien, og noen har lagt sveipingen helt på hylla. Så har vi ganske mange som har valgt å gå fra hverandre i løpet av det siste året, og som nå er nye på singelmarkedet…

Uansett hvilken situasjon du er i forstår vi at det føles skummelt å begynne og møte nye mennesker IRL igjen. Man er jo mildt sagt litt… rusten! Derfor har vi samlet våre aller beste «kom i gang»-tips!

Tør å gå på date igjen - våre beste tips:

  • Planlegg og sett mål. Det er lett å fortsette i gamle spor, og bare å skrive med single du allerede har kontakt med. Men lag en plan for hvordan du skal komme deg ut av joggebuksa og den behagelige sofaen… Bestem deg for eksempel å ha som mål å komme deg ut på minst to dater neste måned.  Deretter kan du øke takten.
  • Tør å ta det første steget. Mange føler det samme som deg, og synes det er vanskelig å begynne å date IRL igjen. Vær den som tør å ta det første steget!
  •  Gjør det enkelt. Du trenger jo ikke starte med en femretters middag med levende lys på den første daten. Senk kravet, og gjør det enkelt. Det holder lenge med en rask lunsj på byen, eller en spasertur etter jobben!
  • Ta vare på høstromantikken. Noen vil fortsatt treffes utendørs, i hvert fall til å begynne med. Heldigvis er det mye fint å finne på i høst. Plukk sopp, ta en spasertur blant høstløvet, dra på høstfest, besøk en gårdskafé, ha piknik eller sett dere på en uteservering med varmelamper. Høsten er superromantisk!
  • Få en ny start med nytt profilbilde. Nå som vi skal begynne å vise oss ute blant folk igjen er det mange som begynner å se over garderoben sin, drar til frisøren og kvitter seg med hjemmelooken (crocs, pyjamasbukse og den litt slitte og nuppete, men akk så deilige favorittgenseren). Hvorfor ikke piffe opp profilen din med et nytt, flott høstbilde av deg selv?
  • Ha det gøy! Alle trenger sosial kontakt, og du vil ha godt av å begynne å date igjen. Vi er ikke gjort for å sitte alene. Akkurat nå er det flere enn noensinne som lengter etter noen å ha det hyggelig med i vinter. Tør å komme i gang, ha det gøy og NYT at livet er tilbake!