Tips fra stileksperten: Slik gjør du deg klar for den første daten

Skrevet i: 

Datingtips

Tips fra stileksperten: Slik gjør du deg klar for den første daten

Jippi, den første daten er avtalt! Men nå er det mye man må tenke på. For eksempel klær. Hva skal man ha på seg? Slapp av, stileksperten Katarina Althin hjelper deg.

Katarina Althin arbeider som stilekspert, og hjelper både kvinner og menn å velge riktige klær. Hun blogger på stilexperten.mabra.com og driver den populære podden STILSNACK om stil, mote og innredning.

Hei Katarina! Hva er hovedtipsene dine når det gjelder antrekk på den første daten? Hvordan skal man tenke?
– Nøkkelordet er passe, verken for mye eller for lite, på den første daten! Men fremfor alt handler det om å være seg selv. Ha på deg klær som du føler deg fin, avslappet og trygg i.

Er det noe som er helt uaktuelt? Hva tror du er vanlige feil?
– Du vil absolutt ikke ”overdo it”. Sats heller på klær som passer til aktiviteten. Du vil ikke dukke opp i skogen i festantrekk, eller omvendt. Det er ganske vanlig å overpynte seg – altså prøve å sjekke opp folk ved å kle seg ekstra dyrt og luksuriøst. De som virkelig er ute etter et seriøst første møte gjennomskuer som regel den slags sjekketaktikker.

Hva synes du man skal ha på seg hvis man bare skal ta en kaffe på byen?
– Sats på klær som viser hvem du er! Den typiske jeanspersonen satser så klart på å dresse opp jeansplagget, mens dressjakkepersoner gjør det samme med dressjakken og så videre.

Hva hvis man skal på middagsdate på restaurant om kvelden?
– På middagsdate har vi virkelig tid til å vise frem detaljene! Vis daten din at du bryr deg om vedkommende ved at du har pyntet deg til middagen. Tenk at det er bedre å ha strøket skjorten, enn å komme i skrukkete merkeklær. Det samme gjelder sko og negler, sminke og hår – det er dette daten din kommer til å se.

– Har du et annet sikkert stiltips til slutt?
– Husk at du skal kunne stå, gå og sitte komfortabelt i klærne dine. Da får du en naturlig holdning og et naturlig smil.

Flott, men også komfortabelt, ser altså ut til å være stikkordene å gå etter. Kos deg masse, dette kommer til å gå bra! ❤❤❤