10 måter å bli mer positiv på

Skrevet i: 

Kjærlighet & Samliv

10 måter å bli mer positiv på

Livet går opp og ned, og mye handler om hvordan vi forholder oss til medgang og motgang. Som singel kan man lett begynne å tenke «å, så synd det er på ensomme meg» og «jeg kommer aldri til å treffe noen». Derfor gir vi deg i dag 10 konkrete tips til hvordan du kan bli mer positiv. HURRA, så bra! 🙂

Uansett hvilken situasjon som oppstår, kan vi velge hvordan vi skal tolke den. For å hjelpe oss selv i gang, kan vi stille oss følgende spørsmål: «Er det verdt å bruke masse negativ energi på dette?» I de fleste tilfeller er nok svaret nei.

Den som velger å se livet fra den lyse siden, har en evne til å finne det positive i tilværelsen, og unngår på den måten stresset og presset som kan oppstå hvis man setter seg fast i negative tankebaner. Positive tanker drar i gang belønningssystemet, og frigjør lykkehormonet dopamin

Og det beste av alt: Det er aldri for sent å endre tenkemåte! Hjernen er endringsvillig, og kan lære nye ting hele livet.

10 tips til et mer positivt liv:

1. Gå ut! Det gjør godt å være ute i naturen. Man blir lykkeligere, og livet blir straks litt lettere. Prøv!

2. Test «Døden, døden-metoden»! Forfatteren Astrid Lindgren snakket med søsteren sin på telefonen hver dag. De begynte alltid samtalen med ordene «døden, døden», for liksom å ha det avklart, og så kunne de snakke om andre ting. Man kan naturligvis være nedfor og snakke om vanskelige ting, men prøv å begrense tiden til «elendighet». Sett av 10 minutter hver dag til å tenke på og snakke om det du bekymrer deg over – og prøv deretter å fokusere på lyspunktene.

3. Skriv opp alt som er positivt! Lag en liste over alt som er flott i livet ditt! Finn på minst 20 ting. Fest listen på kjøleskapet, og les den hver dag.

4. Se «Feel-good»-filmer. Velg bort elendigheten i verden så mye du kan. Se glade filmer, og velg å lese de positive nyhetene i avisen.

5. Les om par som møttes på nettet. Ved å lese om andre par som har møtt partneren på Møteplassen, får du et tydelig målbilde og blir mer inspirert. Dessuten kommer du til å se et mønster i at «akkurat da jeg var i ferd med å gi opp, skjedde det plutselig…».

6. Hold drømmen i live. Det er hva du har gjort og hva du har vært, ikke hva du eier, som betyr noe. Fjern ting som hindrer deg i å leve livet slik du virkelig vil leve det. Følg drømmene dine før det er for sent.

7. Fake deg til lykke. Det er mulig å lure hjernen til å tro at du er lykkelig. Forestill deg at du skal på et jobbintervju som du er veldig nervøs for. Si til deg selv at du kommer til å få jobben, og gå til intervjuet med den lykkelige følelsen – det kommer til å gjøre deg mye mer avslappet. Helt enkelt: Tenk positivt og konsentrer deg om lyspunktene hvis du havner i en vanskelig situasjon. Ved å gjøre det, kan du skape en følelse av glede. Du kan kanskje til og med lage egne mantraer som roer deg ned!

8. Velg riktige venner. Se over vennene dine. Hvem gjør deg glad og full av energi? Tilbring mer tid med dem, og velg bort sutrepavene!

9. Sløs med komplimenter. Det er faktisk mye morsommere å gi enn å få. Skjem bort dem du bryr deg om. Det trenger ikke å være så mye. Selv den minste ting kan gjøre stor forskjell i en annen persons liv – og du får en positiv følelse på kjøpet. Husk å være sjenerøs med komplimenter når du nettdater (men la dem ikke bare handle om utseendet), og vær positiv. Det oppleves sjelden som attraktivt å være negativ og søke empati.

10. Lær deg å meditere. Meditasjon er en av de mest effektive metodene for å øke positiviteten. Gjennom meditasjon kan du lære deg å slippe negative følelser som holder deg tilbake. Ta et meditasjonskurs eller les en bok om meditasjon, og sett i gang allerede i dag.