Å komme over eksen

Skrevet i: 

Kjærlighet & Samliv

Å komme over eksen

På tide å ta deg selv i nakken og komme over eksen? Vi har samlet ti konkrete tips som hjelper deg når du har kjærlighetssorg.

Man kan reparere et knust hjerte – selv om det ikke er enkelt. Mye handler om å endre måten man tenker på, og innse at det sakte men sikkert kommer til å bli bedre.

Tips - slik kommer du over eksen:

1. Innse at du ikke er alene. Millioner av mennesker har fått sitt hjerte knust. Og hver dag tar mange personer seg over terskelen og går videre.

2. Det er okay å sørge. Lev ut dine følelser i stedet for å rømme fra dem. Skrik høyt, gråt, ligg under dyna, depp og gå rundt i gamle klær.

3. Skjem bort deg selv. Vær snill med deg selv. Kjøp noen nye klær, spis sunt og endre din hårfrisyre. Sysselsett deg med noe du liker å holde på med. Finn på ting – selv om det til å begynne med er vanskelig. Gå på kino, teater, les bøker og begynn å trene.

4. Ikke søk opp din eks. Ikke prøv å bare være venner (om dere ikke har barn sammen såklart).

5. Ikke vær alene. Omgås med mennesker som får deg på godt humør og på andre tanker. Er du alene så kommer du antakelig til å sitte og gruble. Omgås med mennesker som hører på deg, holder rundt deg og bryr seg om deg.

6. Les selvhjelpsbøker. Det kan være utrolig motiverende, og gir deg følelsen av at «det her skal jeg jammen klare».

7. Aksepter bruddet. Dette er kanskje det vanskeligste. Aksepter at en annen kommer til å vinne eksens hjerte, og at du en dag kanskje får se han eller henne med noen.

8. Tenk på det dårlige i deres forhold. Ikke gjør deg selv en bjørnetjeneste ved å tenke på hvor bra dere hadde det. Vær realistisk og legg fokus på det som faktisk ikke fungerte.

9. Vær ærlig når du begynner og date. Bare du kan avgjøre når du er klar til å date igjen – men det er bra å komme ut og treffe andre. Om du dater, fortell klart og tydelig om hvordan du har det med din kjærlighetssorg.

10. Lev livet! Det er nå du kan gjøre at du har drømt om – det fortjener du. Skriv ned alt du vil gjøre, dra med deg kompisene og bare gjør det!