Å presentere en ny kjæreste for barna

Skrevet i: 

Kjærlighet & Samliv

Å presentere en ny kjæreste for barna

Har du fått deg ny kjæreste etter separasjonen? Gratulerer! Vi skjønner at du er ivrig etter å presentere den nye partneren din for barna dine. Men husk at det er bedre å ikke gå for fort frem…

Det kan være vanskelig å holde hodet kaldt hvis man finner seg en ny kjæreste etter en slitsom skilsmisse. Man vil gjerne vise lykken for hele verden og er ivrig etter å presentere partneren for barna sine. Når – og hvor – dette skal skje vil variere og avhenger blant annet av hvor gamle barna er. Grunnregelen er imidlertid å ta det forsiktig og i et tempo som passer for barna.

Tips og ting man bør tenke på:

Ikke ha det for travelt. Den iveren som de voksne føler deles sjelden av barna.

Fortell barna om din nye partner før de møtes. På den måten rekker de å venne seg til tanken på at det finnes en ny kjæreste i livet ditt.

Vis at barna dine fortsatt kommer i første rekke. Barn med fraskilte foreldre kan være engstelige for å bli forlatt og redde for at en ny person vil stjele oppmerksomheten fra dem.

Sørg for at møtet mellom din nye partner og barna dine er så avslappet som mulig. La dem f.eks. møte hverandre blant andre mennesker, på en restaurant eller på en gåtur, så dere har tid til å snakke sammen.

Det aller viktigste. ❤️ Vær sikker på at du er ute etter et langvarig forhold med partneren din. Det vil være urettferdig og forvirrende å presentere nye personer for barna hver måned.