De single på Møteplassen sier hva de mener om mannlig og kvinnelig

Skrevet i: 

Kjærlighet & Samliv

De single på Møteplassen sier hva de mener om mannlig og kvinnelig

Våre roller som kvinner og menn forandres i takt med at samfunnet blir mer likestilt og moderne. Før skulle mannen være en skikkelig mannemann, og kvinnen skulle holde seg i hjemmet. Nå har en ny generasjon menn og kvinner tatt over, og kjønnsrollene utvikler seg stadig. Betyr det at vårt syn på hva som er mannlig og kvinnelig også har forandret seg? Vi ba de single på Møteplassen svare på hva som definerer mannlighet og kvinnelighet i 2010.

De mest mannlige egenskapene ifølge de single

De mest mannlige egenskapene

De mest mannlige egenskapene

Den mest mannlige egenskapen er å være trygg, ifølge en klar majoritet av både menn og kvinner. En mann som utstråler trygghet, er en mann som kvinner vil ha og menn vil være. Uansett om det gjelder følelsesmessig eller økonomisk trygghet, er dette mannlige egenskaper å strebe etter. 14% av de single mener at mannen skal være praktisk og gjerne kunne snekre og fikse ting i hjemmet. Mennene selv synes også at det er mandig å være selvsikker.

Se hele resultatet fra hva de single synes er mest mannlig.

De mest kvinnelige egenskapene ifølge de single

De mest kvinnelige egenskapene

De mest kvinnelige egenskapene

Omtenksomhet er den mest kvinnelige egenskapen, ifølge 35% av de single. En omtenksom kvinne viser på en måte sine morsinstinkter, ved å vise omtanke for sine nære og kjære. At man setter pris på å bli tatt vare på av noen som bryr seg, er neppe noen nyhet. Kvinnelige kurver og former er noe 21% av de single assosierer med kvinnelighet. Kvinner, i likhet med menn, synes også at det er kvinnelig å være selvsikker.

Les hele undersøkelsen om single og kvinnelighet.

Våre oppfatninger av hva som er mannlig og kvinnelig forandres nok, akkurat som vår oppfatning av kjønnsroller. Men bildet av mannen som en trygg forsørger og kvinnen som en omtenksom mor består. Hva synes du er de mest mannlige og kvinnelige egenskapene? Skriv gjerne en kommentar og fortell!