Har du for høye krav?

Skrevet i: 

Kjærlighet & Samliv

Har du for høye krav?

Ødelegger dine høye krav mulighetene til å finne kjærligheten? Vi tipser ufrivillige single om hvordan man lærer å tenke anderledes.

Man skal ha høye krav når man dater, men iblant kan det gå litt over styr, og man dømmer potensielle partnere litt for raskt. Risikoen er at du går miste om ditt livs kjærlighet bare for at han eller hun ikke passet perfekt inn i din drømme-mal.

Vanlige tanker å fundere litt på:

"Altså - de der buksene..."

Din date er superkoselig, men hans eller hennes sko er bare helt forferdelige. Buksene er for korte, og den der luen.. Hva tenker man? Datens klesstil er helt enkelt ikke perfekt i dine øyne. En vanlig bekymring – mange er nøye med hvordan ens fremtidige partner kler seg.

Tenk slik: Ingen har en perfekt garderobe – eller hva? Og det viktigste er vel likevel hvordan din date trives i sitt eget skinn? Hva er mest verdifullt – hva din date har på føttene, eller han/hun er som person? Så skal man ikke prøve å forandre en person – men man kan jo alltids følge med på neste shoppingrunde… 😉

"Gresset er alltid grønnere på den andre siden"

Du tenker at det alltid finnes noen som er bedre. «Neste mann/kvinne er nok perfekt….» Dette er er vanlig problem når man dater på nettet da det hele tider er lett å få nye kontakter.

Tenk slik: Selvsagt skal man ikke nøye seg med noe halvbra, og du skal velge en person som du synes er best for deg. Men finnes det virkelig noen som er perfekt? Svaret er nei. Men når det kribler og du føler at du er betatt – da har dere gode muligheter til å bli perfekte sammen. Våg å la det ta tid, og prøv å gi personen du har datet en sjanse til. Det verste som kan skje er at det ikke sier klikk, og det beste som kan skje er jo faktisk at du kan bli forelsket.

"Det er ikke som i filmene..."

Du har sett «The holiday» 1000 ganger, og er overbevist om at det finnes en Jude Law eller en Cameron Diaz for deg.

Tenk slik: Film er ikke virkelighet. Det er heller ikke alltid livet som vises på sosiale medier. Ja, det finnes absolutt personer som er superromantiske, som elsker å skjemme bort sin partner med luksuriøse gaver. Men mest sannsynlig får du lete veldig lenge før du finner noen som er slik du har sett i feilmene. Tenk på at kjærligheten i seg kan få deg til å føle deg som en prins eller prinsesse.

"Daten bor for langt borte"

Mange søker av praktiske årsaker etter en ny partner i sitt nærområde. Det er enkelt, og man orker ikke ha et langdistanseforhold.

Tenk slik: Hva velger du: et liv med en okei partner i din hjemby, eller et liv med ditt liv store kjærlighet, som når dere møtes, bor 50 mil unna? Alternativ to kommer til å innebære en hel del triksing og man må være fleksibel – men ærlig talt – det kommer til å være såå verdt det!