Norges mest sexy yrke

Skrevet i: 

Singel i Norge

Norges mest sexy yrke

Norges mest sexy yrke er nå kåret! Kanskje har det med innredningsbølgen å gjøre – hendige menn som kan fikse hjemme. Uansett årsak så er snekker og politi de mest sexy yrkene i følge Norges singelkvinner. Mennene vil helst ha en omsorgsfull sykepleier.

Funderer du på å bytte karriere? Om det er viktig for deg å være hot på singelmarkedet så er det kanskje snekker du skal satse på. I alle fall om du er mann.

I en ny undersøkelse, gjort på Møteplassen – en av Nordens største datingsider med mer enn 140 000 aktive medlemmer i Norge og Sverige, velger de norske kvinnene snekker og politi som de mest sexy yrkene.

-Hvem vet, kanskje drømmer mange kvinner om en mann som kan fikse hjemme og virkeliggjøre alle innredningsdrømmer, sier Emma Bengtsson, markedsansvarlig på Møteplassen.

En god nr to er i følge kvinnene en reddende brannmann. Lærere virker ikke være en het yrkesgruppe – bare 2 prosent synes at denne yrkesgruppen er sexy.

Sykehusmiljø lokker de norske singelgutta

Sykehusmiljø lokker de norske singelgutta

Sykehusmiljøet lokker de norske singelgutta. Hele 41 prosent valgte sykepleier som det mest sexy yrket – tett fulgt av flyvertinne.

-Begge er klassiske yrker og dette er ikke noe uventet resultat, sier Emma Bengtsson.

Man kan konstatere at sexyheten ikke har noe å gjøre med hva som står på lønnsslippen å gjøre. Det er omsorg og hendige egenskaper som tenner våre single.

-En skarp og velbetalt advokat havnet en bit ned på listen hos både menn og kvinner, avslutter Emma Bengtsson.

Mest sexy yrke i følge kvinner:

 1. Snekker og politi (27%)
 2. Brannmann/kvinne (17%)
 3. Lege (9%)
 4. Bonde (7%)
 5. Advokat (6%)
 6. Sykepleier (3%)
 7. Flyvertinne/vert og lærer (2%)

Mest sexy yrkesgrupper i følge menn:

 1. Sykepleier (41%)
 2. Flyvertinne/vert (20%)
 3. Bonde (10%)
 4. Lærer (7%)
 5. Lege, politi og advokat (5%)
 6. Snekker (3%)
 7. Brannmann/kvinne (2%)

(2937 norske single har deltatt i undersøkelsen)