Lag en attraktiv profil

Skrevet i: 

Nettdating

Lag en attraktiv profil

En god profil ser bra ut, er velformulert og personlig på rett måte. Dessuten er den ofte avgjørende når du vil maksimere dine muligheter til å finne kjærligheten. Her har vi samlet våre beste tips på hvordan du forbedrer din profil.

10 tips på hvordan du skriver en bra profiltekst:

1. Vær personlig og detaljert. Skriv en kort og uttrykksfull presentasjon der du skriver mest om deg selv og ikke om den du søker. Liker du å reise så skriv litt kort om ditt favorittreisemål.

2. Ikke klag. Selv om livet kanskje ikke har vært så rettferdig så prøv å hold din tekst positiv. Ha glimt i øyet og ikke vær alt for generaliserende.

3. Vekk interessen raskt. Akkurat som i en nyhetsartikkel må man raskt vekke interessen hos den som leser samtidig som man ikke avslører alt. Tanken er at du skal få de som besøker deg nysgjerrige.

4. Få hjelp. Vi vet at det ikke alltid er så lett å markedsføre seg selv. Om du har mulighet til det så be en venn, eller et familiemedlem, om hjelp.

5. Gjør et bra grunnarbeid. Fyll i de innstillingene som er koblet til din profil. Mange bruker disse når man søker rundt på Møteplassen.

6. Vær ærlig. Skriv gjerne om dine positive egenskaper, men glem ikke at du må leve opp til dem også. Samtidig er det ikke nødvendig å være brutalt ærlig om alt.

7. La deg inspirere av andre! Les andres profiler og se hva de skriver i sin presentasjon. Finn ut hva det er som fanger din interesse, og hva det er som gjør at en profil skiller seg ut i mengden. Prøv å unngå samme type innledinger som du ofte ser andre bruker.

8. Ikke havn i klisje-fellen. Prøv å komme på noe mer enn at du liker «koselige kvelder hjemme med tente lys» og «å gripe dagen». Kom på noe som gjør at du stikker deg ut av mengden, og som kan være en innledning til en diskusjon.

9. Oppmuntre til kontakt! En bra avslutning er minst like viktig som innledningen. Kan et spørsmål til de som besøker deg, eller en sjarmerende oppfordring til kontakt kan passe inn her.

10. Sjekk stavekontrollen på profilen. For mange er det viktig at at man skriver korrekt for at man skal ta kontakt. Så ta en stavekontroll på teksten før du legger den ut.

Vær nøye når du velger profilbilde. Her er noen eksempler på bra og dårlige profilbilder.

Vær nøye når du velger profilbilde. Her er noen eksempler på bra og dårlige profilbilder.

En god profil har et bra profilbilde

Det sies at et bilde sier mer enn tusen ord. Så sant, så sant, mener vi på Møteplassen. Profiler med bilde får ofte opp til 15 ganger flere besøk. Dette er våre beste tips for et lykket profilbilde.

  • Bruk et rimelig ferskt bilde.
  • Velg et bilde som du synes får frem hvem du er.
  • Velg et tydelig ansiktsbilde som profilbilde, og legg helkroppsbilder i ulike situasjoner i ditt fotoalbum.
  • Det som først legges merke til er øynene så ta et bilde der man kan se inn i dine vakre øyne!
  • Tenk på lyset og tydeligheten i bildet. Mørke og utydelige bilder får ikke mye oppmerksomhet.
  • Ha en rolig bakgrunn. Oppmerksomheten rettes enklest mot deg om du står foran en nøytral bakgrunn. Om det er for mye som skjer i bakgrunnen så tar det fokus bort fra deg.
  • Tenk på vinkelen. Å ta et bilde nedenifra og opp blir sjelden bra.
  • Undersøkelser viser at vi har lettere for å ta kontakt med glade personer. Så by på ditt fineste smil! 🙂

 

Vil du også ha tips på hvordan man tar kontakt? Les mer her.