Å date etter en skilsmisse – gode råd

Skrevet i: 

Kjærlighet & Samliv

Å date etter en skilsmisse – gode råd

Når man skal begynne og date etter en skilsmisse kan det føles både rart, spennende og uvant.

En skilsmisse eller en separasjon er aldri gøy, og det kan ta tid for hjertet å leges etter et brudd. Men livet må gå videre og da er spørsmålene når og hvordan?

– Det er veldig individuelt når man er klar til å gi seg ut i datingjungelen igjen. Det finnes ikke noe fasitsvar på hvor lang tid det vil ta. Visse er klar samme dag som personen man skiller seg fra går ut gjennom døren, men de fleste trenger mer tid til å sørge, sier Møteplassens samlivsekspert Andreas Løes Narum.

Ofte merker man på sin egen lyst når man er klar. Alle har vi et behov av kjærlighet og nærhet, men det er veldig individuelt når lysten til å date kommer tilbake.
– Iblant er man kanskje for tidlig ute med å date, og da merker man at det føles helt feil. Det er bare du selv som kan vite når det føles rett, sier Andreas Løes Narum.

Skal man være åpen om sin fortid og fortelle hva som gikk feil i det siste forholdet man var i når man begynner å treffe nye? – Ja, ærlighet varer alltid lengst. Derimot må man passe seg for at man ikke elter sin fortid. Prøv å vær positiv og interessere deg for personen du dater.

Møteplassens samlivsekspert Andreas Løes Narum tipser om hvordan du går videre etter en skilsmisse.

Møteplassens samlivsekspert Andreas Løes Narum tipser om hvordan du går videre etter en skilsmisse.

Å date etter en skilsmisse - Om barn er innblandet

Om det er barn innblandet så er der veldig viktig at man tenker seg godt om når man føler at det er på tide å begynne å date noen ny.

– Det er av stor betydelse. For barn er det alltid en sorg å miste det som sin mamma og pappa hadde sammen. Når man vel har kommet så langt at man har møtt en ny partner gjelder det virkelig å tenke seg om før man presenterer personen for sine barn. Da skal det føles seriøst og langvarig, mener Andreas Løes Narum.

Er du klar til å begynne å date? Her får du de beste tipsene på hvordan du kommer igang – trygt og sikkert