Norske single er betenkelige til bilder med filter

Skrevet i: 

Nettdating

Norske single er betenkelige til bilder med filter

AI-genererte bilder og bilder med filter blir stadig vanligere. Spørsmålet er om det er bra eller dårlig for single som dater? Når vi på Møteplassen spør medlemmene våre om dette, er det tydelig at mange opplever en usikkerhet rundt bilder med filter.

AI er overalt og blir stadig vanligere. Teknologien rundt AI-genererte bilder har utviklet seg så raskt at man ofte ikke kan se med det blotte øyet om et bilde er forfalsket eller ikke. I tillegg til AI er det mange som bruker kraftige filtre, og det er ofte vanskelig å avgjøre hva som er hva. Som singel ønsker man selvfølgelig å vise seg fra sin beste side, og vi på Møteplassen forstår at det er fristende å legge ut en «forbedret» versjon av seg selv. Spørsmålet er imidlertid om det blir så bra til slutt? Før eller senere kan det bli tid for en første date, og det er vanskelig å legge på det filteret i virkeligheten. Risikoen for skuffelse eller forvirring kan bli stor!

Vårt beste singeltips angående filter og AI-bilder:
Unnvik gjerne filter på bildene dine, og selvfølgelig er det ikke greit med helt AI-genererte bilder. Andre single vil se ærlige, ekte, glade og tydelige bilder av deg. Ikke glem at du er vakker akkurat som du er! Ekte bilder viser at du har selvtillit, og er en ærlig person som ikke har noe å skjule.

Slik tenker norske single
Når vi på Møteplassen spør medlemmene våre hva de tenker når de ser et profilbilde med tydelig filter, svarer 72 prosent at de tenker «Ser personen virkelig slik ut?», 16 prosent lurer på om det kanskje er et AI-generert bilde, og bare 10 prosent tenker «Hvor fint bilde personen har!». En klar majoritet svarer også at de ville vegre seg for å kontakte noen som bare bruker bilder med filter. Det virker altså som at norske single stiller seg tvilende og ikke helt stoler på bilder med filter.