Å bryte ufrivillig ensomhet

Skrevet i: 

Singel i Norge

Å bryte ufrivillig ensomhet

Veldig mange føler seg ensomme og savner noen å dele livet med.

Men det å være singel er naturligvis ikke ensbetydende med det å være ensom. Det finnes mange mennesker som føler seg uendelig ensomme selv om de er i faste forhold. Det er uansett tungt å føle seg ensom, og dessuten ser ensomhet ut til å være skadelig for vår fysiske helse, kanskje like skadelig som røyking.

Fem helsefarer ved ensomhet:

1. Risikoen for psykiske lidelser, spesielt depresjon, øker dersom du er ensom.
2. Nivåene av stresshormoner og betennelse i kroppen øker, noe som i sin tur øker risikoen for hjerte- og karsykdommer som høyt blodtrykk og slag, type 2 diabetes og demens.
3. Søvnproblemer er vanlig blant personer som føler seg sosialt isolert.
4. Immunforsvaret svekkes slik at det blir vanskelig for kroppen å håndtere bakterie- og virusinfeksjoner.
5. Kognitive prosesser som minne, læring og språkkunnskaper forverres.

Kilde: The New York Times

Slik bryter du ensomheten:

■ Forsøk å oppsøke sosiale sammenhenger jevnlig, selv om det føles skremmende. Og si aldri nei takk dersom du blir invitert på fest!
■ Tren på sosial kompetanse. Ensomheten kan noen ganger skyldes at man er introvert og ikke spesielt sosial. Ta små steg, si noe til ekspeditøren i butikken eller spør arbeidskameratene dine hvilke planer de har for helgen.
■ Meld deg på et kurs eller bli med i en organisasjon. Der kan du finne mennesker som har de samme interessene som du selv har. Er du pensjonist kan senioruniversitet være et bra tips.
■ Hvis du har jobb, utnytt arbeidsplassen din til å bygge nye vennskapsrelasjoner – drikk kaffe og spis lunsj sammen med kollegaene dine så ofte du kan.
■ Nett- og appdating. Ta det første steget fra ditt eget trygge hjem. Det er en utrolig bra måte å komme seg ut av ensomheten på, og finne seg en partner. På Møteplassen finner du seriøse single som søker langsiktige forhold.
■ Finn meningsfulle ting å gjøre på fritiden, ikke bare sitt inne og synes synd på deg selv! Hvis du tar vare på deg selv og har det bra, blir det også lettere å date og knytte deg til andre.

Okay, er du klar? Logg inn på Møteplassen, be noen med på date og lev livet! Du har absolutt ingenting å tape!

Lykke til! ❤️❤️❤️