Hvordan få en selvtillit-boost

Skrevet i: 

Singel i Norge

Hvordan få en selvtillit-boost

Den beste gaven til deg selv; lær å like deg selv og få bedre selvtillit på kjøpet.

Føles det som om du aldri kommer til å møte noen? Er hodet fullt av tanker som «ingen vil vel ha meg»?

-Da er det på tide å gjøre noe. For å kunne være lykkelig i et forhold må du først være fornøyd med deg selv. Finn noe som gjør deg lykkelig her og nå. Sett pris på øyeblikket. Nyt av at du kan gjøre alt akkurat som du vil uten å behøve å inngå kompromiss med noen, sier Emma Edespong fra Møteplassen.

Tenk på at du nå har muligheten til å finne deg selv før du møter noen annen. Tro ikke at du kommer til å bli lykkelig bare du møter noen.

-Det er helt greit å være trist iblant bare du har troen på at du kommer til å møte noen når tiden er moden for det, sier Emma.

Steg på veien
Det finnes mengder med bøker og lesestoff som handler om hvordan man får bedre selvtillit. Noen grunnleggende steg å begynne med kan være;

-Ikke sammenlign deg med andre. Bli gjerne inspirert av andre, men ikke la andres fremgang få deg til å tro at du er en dårligere person enn dem. Om du har god selvtillit så slipper du å føle deg som en dårligere eller bedre person enn noen andre.

-Jobb med din sjalusi. Blir du sjalu når du dater? Dette er ofte et tydelig tegn på lav selvtillit. Problemet ligger alltid hos den som er sjalu. Din lave selvtillit gjør at du tror at du ikke er verdt kjærlighet. Derfor er det vanskelig for deg å ha tro og tillit.

-Kjøp de klærne du vil ha nå. Vent ikke til du for eksempel har gått ned i vekt, men skaff deg de lekre klærne og undertøyet som du har siklet på nå, og i den størrelsen du har nå. Da føler du deg både freshere og penere.

-Det er ok å være sjenert. Tenk på at du ikke må være sosial og utadvendt for å duge som person. Du er like bra og viktig selv om du ikke sier så mye.

-Vær din egen beste kompis. Vær snill mot deg selv. Om ikke dagen ble som du hadde tenkt, eller om du har misslykkes med noe så ikke tenk at du ikke duger. Tenk i stedet at ok, dette ble ingen suksess, men jeg er like bra likevel.