Undersøkelser: Bra for helsen å være singel

Skrevet i: 

Singel i Norge

Undersøkelser: Bra for helsen å være singel

Synes du singellivet er helt forferdelig? Ikke tenk sånn. Du burde heller nyte denne tiden i livet ditt litt ekstra. Nye undersøkelser viser nemlig at det faktisk er bedre for helsen å være singel, av flere forskjellige årsaker.

I en artikkel på nettstedet Popsugar har man listet opp tre årsaker til at singellivet er bedre for helsen enn å være i et parforhold. Er du enig?

Single trener mer
Undersøkelser har vist at de som er gift trener sjeldnere enn de som er single. Dette tror man skyldes at gifte mennesker blir tvunget til å bortprioritere trening i større grad fordi de må la familielivet gå foran treningen. Mennesker som er single bestemmer over tiden sin på en annen måte, og kan dermed velge trening og egenpleie foran andre ting.

De sover bedre
En av grunnene til at single har bedre helse enn de som lever i parforhold, er at de sover bedre. Og da er det ikke antall timer som er viktig, men at single har uforstyrret søvn. Når ingen andre snur seg i sengen, snorker eller prater i søvne, er det lettere å få de uforstyrrede timene der kroppen kan hente seg inn etter dagens opplevelser.

Har lavere BMI
Samme undersøkelse viser til og med at single har en lavere gjennomsnitts-BMI enn gifte personer. Dette med samboerkilo er dermed ikke tatt helt ut av luften. Det er likevel litt overraskende at samme undersøkelser også viser at gifte par spiser sunnere – i hvertfall menn.

Vi på Møteplassen er overbevist om at hvis man virkelig lengter etter et forhold, skal man følge hjertet sitt, være aktiv og prøve å finne noen å dele livet med. Det kommer til å gi flere gevinster i det lange løp. Gevinster som ikke kan måles, men som man kjenner i hjertet! MEN, med tanke på det ovenstående så kan man jo med god samvittighet nyte reisen og tenke på at det faktisk er helt greit at det tar litt tid…

Heia deg – du er helt fantastisk!