Datingtips for deg som er sjenert

Skrevet i: 

Datingtips

Datingtips for deg som er sjenert

Hvis du er en sjenert og ettertenksom person, kan det være veldig vanskelig å ta kontakt med nye mennesker. Nå er det på tide å tenke nytt! Hør på våre tips, og husk at nettdating mest sannsynlig er det stedet der du kan briljere!

Å være sjenert er i seg selv ikke noe negativt, det kan til og med oppleves som et sjarmerende trekk, men akkurat som med andre personlighetstrekk gjelder denne tommelfingerregelen: Hvis det legger begrensninger på livet ditt, er det på tide å ta problemet på alvor.

Det er faktisk mulig å trene bort sjenerthet, eller i alle fall å lære deg å håndtere den. Og fremfor alt handler det om å se egne styrker!

Her kommer 5 datingtips for deg som er sjenert:

1. Utnytt fordelene med nettdating. Hvis du er flink til å uttrykke deg med ord, kan dette virkelig være anledningen til å briljere! Men ikke skriv deg helt bort slik at dere glemmer å faktisk treffe hverandre. Hvis du drøyer møtet, er faren stor for at du blir enda mer nervøs.

2. Gjør noe underholdende på daten! Det er ikke nødvendig å sitte ansikt mot ansikt på en kafé på date. Gå på utstilling eller gjør noe aktivt, da blir stemningen ofte mer avslappet.

3. Vær en god lytter. Når man er sjenert og nervøs, er det fort gjort å henge seg opp i hvert eneste ord man sier og analysere seg selv både ut- og innvendig. Derfor er et tips å virkelig satse på å være en god lytter. Still mange spørsmål til den du dater, og prøv virkelig å fokusere på hva personen svarer. På denne måten flytter du fokus fra deg selv. Som en ekstra bonus vil du oppfattes som en god lytter – og det gir ofte en stor stjerne i boken. Det er utrolig mye bedre enn noen som bare babler om seg selv!

4. Fortell at du er sjenert. Hvis du synes det er greit, er det helt ok å fortelle den andre personen at du er nervøs. De fleste mennesker vil sette pris på oppriktigheten og forhåpentligvis ta det som et kompliment. De vil mest sannsynlig merke at du er nervøs, så det at du setter ord på det, vil gi et godt inntrykk.

5. Just do it! Det kan høres vanskelig ut, men den eneste måten å bli kvitt sjenerthet er å stadig utsette seg for kinkige situasjoner. Start med å kontakte personer i nærmiljøet som du treffer daglig. Smil og hils på personen i kassen eller naboen. Utfordre deg selv med å småprate med så mange mennesker som mulig.

Hjertelig lykke til – vi tror på deg!