Kjærligheten er ikke fargeblind

Skrevet i: 

Kjærlighet & Samliv

Kjærligheten er ikke fargeblind

Farger kan spille en stor rolle for hvordan vi velger vår partner. Klesfargen din kan nemlig avgjøre hvor attraktiv du blir oppfattet av det motsatte kjønn. Vi tiltrekkes alle av ulike farger, og alle farger sender ut forskjellige signaler. Man kan si at fargene på klærne dine snakker sitt eget språk, som bare registreres i underbevisstheten hos andre.

VG skrev nylig om en britisk undersøkelse som viste at både menn og kvinner tenner mest på personer som kler seg i rødt. Kanskje ikke et helt uventet resultat, siden fargen rød ofte assosieres med kjærlighet, lyst og lidenskap. På kvinner oppfattes rødt som en svært sensuell farge, mens menn som går i rødt snarere signaliserer makt og høy status.

Møteplassens single svarte på hvilke farger de synes er mest attraktive på en potensiell partner.

33% av de single mener at svarte klær er det mest attraktive på det motsatte kjønn. Svarte klær er naturligvis bra hvis man vil se slank ut, men de sender også ut flere andre signaler. Fargen svart assosieres blant annet med kraft, eleganse og mystikk. Svart har dessuten alltid vært en populær motefarge, fordi den gir en følelse av eksklusivitet og kvalitet.

En femtedel av de mannlige single tiltrekkes av kvinner i rødt, men hvite klær er like populære. Den hvite fargen forbindes med godhet, uskyld og renhet. Kvinnene var svært enige om hvilke farger man bør kle seg i for å tiltrekke seg dem, nemlig svart og blått.

Svart fikk nesten halvparten av kvinnenes stemmer, mens blått kom på andreplass med 36%. En mann som kler seg i blå klær sender ut signaler om trygghet, selvtillit og intelligens. Les mer om hvilke farger de single synes er mest attraktive.

Fargene du kler deg i er naturligvis bare en liten del av hvordan du oppfattes som person, men førsteinntrykket sier mye. Så neste gang du legger ut et profilbilde av deg selv, eller går på date, bør du kanskje velge klær som sender ut de rette fargesignalene.