Slik takler du din sjenerthet

Skrevet i: 

Nettdating

Slik takler du din sjenerthet

Å være sjenert trenger ikke å være negativt. Men om det hindrer deg fra å gå på date og å møte kjærligheten er det bra å prøve å overvinne sjenertheten.

Sjenerthet er et personlighetstrekk som mange av oss daglig lever med, og som singel kan dette iblant bli et problem.

Sjenerthet er i seg selv selvsagt ikke noe negativt, men kan nok heller oppleves som sjarmerende av andre. Som med hvilket personlighetstrekk som helst så gjelder tommelfingerregelen – om det begrenser ditt liv så er det på tide å ta tak i problemet på alvor.

Konkrete tips

Nå er det på tide å prøve å overvinne din sjenerthet.

Følgende kan være bra å tenke på:

-Du må våge! Du trenger å utsette deg for situasjoner som er vanskelige. Det kan være småting som å våge å se folk i øynene i stedet for å sitte og pille med noe. Da blir du mer nærværende i situasjonen, og mindre nervøs siden du ser folks ansiktsuttrykk. Du får trappe opp litt langsomt og sette deg høyere og høyere mål.

-Du er bra uansett! God selvfølelse kan hjelpe mot sjenerthet. Du duger som du er. Hva andre synes og mener har ingen større betydelse om man kjenner sin egen verdi. Man kan bygge opp sin selvfølelse, og selvtillit, på ulike måter.

-Still mange spørsmål! Når du skal date er det et bra tips å stille mange spørsmål om personen som du dater. Lytt nøye på svarene og still følgespørsmål. Da flyttes fokuset bort fra deg og det blir lettere å slappe av. I tillegg oppfattes du som en interessert person og en god lytter – noe som antakelig gjør at du samler plusspoeng hos din date.

-Gjør noe enkelt på daten! Man må ikke sitte face-to-face på en café når man er på date. Gå på en utstilling, eller gjør noe annet aktivt. Da blir det ofte mer avslappende.

-Fortell at du er sjenert. Om du føler deg komfortabel med det så er det helt greit å nevne for din date at du er nervøs. De fleste mennesker kommer til å sette pris på ærligheten og kommer sannsynligvis til å ta det som et kompliment. De kommer antakelig til å merke at du er nervøs likevel så det at du våger å snakke om det kommer til å gi et bra inntrykk.

-Nettdating er perfekt for sjenerte
Om man er en sjenert person må man likevel kunne si at nettdating på en seriøs side tross alt er perfekt. Man bygger opp sin selvtillit i fred og ro – det kommer sannsynligvis minske din sjenerthet.

Man kan først lære å kjenne hverandre langsomt ved å sende meldinger til hverandre, og når det er på tide med en date så føles det forhåpentligvis allerede litt som om du allerede kjenner personen bak profilen.

Varmt lykke til ønsker vi fra Møteplassen!