Bli medlem

Hun fant påkjøringen til min motorvei

Frank hadde vært inne og kikket på Annas side noen ganger. Anna syntes han var attraktiv, men ville ikke virke for ivrig.

Frank følte seg tvunget til å avbryte den påbegynte kontakten md Anna fordi han akkurat hadde truffet en annen jente på Møteplassen som også virket hyggelig og hadde lovet å gi henne en sjanse.

Han skrev og fortalte hvordan situasjonen var. Anna ble så klart litt skuffet, men også litt imponert siden mange andre kunne ha mange andre jenter på gang samtidig uten å ha det minste dårlig samvittighet over det. Så Anna ønsket ham lykke til.

Merkelig nok dukket han opp på Annas besøksliste ytterligere noen ganger og han unnskyldte seg for det. På en eller annen måte hadde han en følelse av at han hadde tatt en gal avgjørelse.

Anna og Frank forsøkte på hver sin kant med sine respektive dater, men ingen av dem holdt mål. Våren gikk, sommer kom med en ganske dårlig Sankthansaften og regntunge dager. Anna hadde allerede sluttet med alt som het nettdating mens Frank ganske snart startet opp sin side igjen. Til slutt overtalte Annas venn henne om å gi det en siste sjanse. Etter en drøy uke inne på Møteplassen, uten å ha fått noen interessante brev, gjorde hun et søk på menn i Gøteborg. Der var Frank igjen! Han ble kjempeglad da hun tok kontakt og denne gangen skulle han neimen ikke la henne slippe unna. Hennes profil var ikke som alle andres, det fantes ikke en eneste klisje pm ”carpe diem” og skogsturer. Det her var en ærlig og rettfram person som visste hva hun ville ha – og ikke ville ha. Akkurat en sånn jente som Frank var ute etter. Samtidig ble han litt bekymret; var hun for pen, for smart, for bra?

Anna ble dratt mot Franks profilbilde, det var noe med blikket som hun festet seg ved. Samtidig var det noe hun ikke helt kunne sette fingeren på. Han skrev i sin profil at ”det her med nettdating sannsynligvis mest var et dårlig tidsfordriv”. Var han kanskje litt bitter? Eller negativ? Begge hadde tatt personlighetstesten og når de matchet resultatene dukket det alarmerende tallet 46% opp på skjermen. Han virket mye mindre utadvendt enn henne og politisk virket det heller ikke til å stemme noe særlig. Visst var han pen å se på, men var dette virkelig en mann å satse på? Da han spurte om de skulle ta en øl i begynnelsen av juli bestemte Anna seg for å takke ja! En øl skader jo aldri.

Da Frank så Anna gå ned trappen på Lille London tenkte han ”fan, så fin hun er”.

De håndhilste og hendene liksom satt fast i hverandre og smilene virket aldri å dø ut. Frank bare stirret mens Anna viftet rundt med sine saker, et hår som Ronja Røverdatter flagret rundt mens hun unnskyldte seg for at hun var for sen, fortalte hvor skrubbsulten hun var og stilte seg i baren og bestilte mat. Fra sin plass i sofaen kunne Frank konstatere at Anna hadde smekre ben. Det han ikke var forberedt på var at hun følte at han tittet på henne og hun snudde seg rundt. Han ble flau, men følte seg ikke dum – hun så ut til å sette pris på blikkene hans. Anna innså raskt at personlighetstesten ikke viste hele virkeligheten. Det her var en rå gutt og de hadde overraskende mye til felles, til tross for at de hadde levd ganske forskjellige liv. Mange erfaringer var likevel nesten identiske og likeså var deres grunnleggende verdier.

Det ble to dater til den uken og så var det klart. De var uatskillelige og kjærligheten vokste ikke akkurat sakte fram, det var snarere mer som en atombombe. Frank uttrykker det som at Anna er den eneste som har funnet påkjøringen til hans motorvei. Den som leder rett inn i hjertet. Det er som om kjærligheten til den andre alltid har vært der, og bare ventet på møtet.

Nå smugtitter Anna på eiendomsbilagene og Frank drømmer om et felles etternavn.

Barna begynner å bli nysgjerrige på hverandre – kanskje blir det en utflukt med hele storfamilien allerede denne uken.

En reise for to blir det nok også til jul og kanskje kommer en liten eske med et par gullringer også å bli pakket inn? En ting er sikkert; To mennesker som har levd sine liv i ulike deler av byen, med forskjellige bekjentskapskretser og yrker, fikk plutselig en mulighet til å møtes, noe som ellers aldri ville skjedd. De er merkelig hvordan en liten annonse på internett kan være forskjellen på singellivet og Den Store Kjærligheten.

Anna og Frank